ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τώρα θα υπάρχουν και κάμερες για τα οχήματα που κάνουν υπερβολικό θόρυβο

Τώρα θα υπάρχουν και κάμερες για τα οχήματα που κάνουν υπερβολικό θόρυβο

Η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να είναι η χώρα με τις περισσότερες κάμερες ασφαλείας και περιφρούρησης ανά κάτοικο, ανά τετραγωνικό χιλιόμετρα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μέτρησης.

Στο άμεσο μέλλον, πάντως, ο αριθμός των καμερών πρόκειται να αυξηθεί, μιας και η κυβέρνηση της χώρας μελετά την τοποθέτηση συστημάτων μέτρησης που θα αποτελούνται από μετρητή θορύβου (ντεσιμπελόμετρο) και κάμερα. Έτσι αν ο θόρυβος ξεπερνά τα νόμιμα όρια η κάμερα θα προχωρά σε καταγραφή της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια θα ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας o στόχος είναι ο εντοπισμός οχημάτων που για διάφορους λόγους, π.χ. μετατροπή σε κινητήρα ή απλά στην εξάτμιση, κάνουν υπερβολικό θόρυβο καθώς και των οδηγών που επίτηδες αυξάνουν τις στροφές στον κινητήρα προκειμένου να παράγεται περισσότερος θόρυβος.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται, κυρίως, γιατί τα υψηλά επίπεδα θορύβου, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας καρδιακές προσβολές, διαβήτη τύπου δύο και υψηλή αρτηριακή πίεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ