ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Aston Martin ονόμασε το νέο της hypercar Valhalla;

Γιατί η Aston Martin ονόμασε το νέο της hypercar Valhalla;

Τα ονόματα των αυτοκινήτων παίζουν σημαντικό ρόλο και για την εμπορική τους επιτυχία, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες για την επιλογή τους. Κάποιες χρησιμοποιούν ονόματα ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία τους (π.χ. Ferrari Enzo και Dino, Βugatti Veyron και Chiron, Opel Adam και Karl), άλλες κατάληξη σε συγκεκριμένο γράμμα (π.χ. τα SUV της Skoda έχουν ονόματα που όλα τελειώνουν σε q -Kodiaq, Karoq και Kamiq) και μερικές χρησιμοποιούν πάντα το ίδιο αρχίγραμμα.

Στην τελευταία περίπτωση εντάσσεται και η Aston Martin, η οποία επιλέγει τα ονόματα των hypercar της να ξεκινούν από V. Αυτό είναι ταυτόχρονα και μια παράδοση που κρατά από το 1951 όταν σε μια γρήγορη έκδοση της DB2 ονομάστηκε Vantage. Που πλέον είναι ανεξάρτητο μοντέλο.

Παράλληλα δημιουργείται και μια δεύτερη, ενδεχόμενα πιο μικρή, παράδοση, καθώς το νέο hypercar της Aston Martin ονομάστηκε Valhalla, που στην Σκανδιναβική μυθολογία είναι ο παράδεισος στον οποίος πήγαιναν οι ήρωες πολεμιστές. Τώρα αν αυτό είναι καλή επιλογή για αυτοκίνητο και μάλιστα hypercar είναι ένα άλλο ερώτημα. Από τη Σκανδιναβική μυθολογία προέρχεται και το Valkyrie, το άλλο hypercar της μάρκας, όπου Βαλκυρίες ήταν οι συνοδοί των ηρώων στη Valhalla.

Η Aston Martin Valhalla, που θα κατασκευαστεί σε 50 μονάδες, θα είναι ένα υβριδικό hypercar με έναν V6, 1.000 ίππους και βάρος περίπου 1.350 κιλών λόγω της χρήσης ανθρακονήματος. Ο συνδυασμός των πολλών ίππων και των λίγων σχετικά κιλών εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε πάνω κάτω 2,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα πάνω από τα 350 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ