ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται η απίστευτη συλλογή υπερ- αυτοκινήτων του κ. Θεόδωρου

Πωλείται η απίστευτη συλλογή υπερ- αυτοκινήτων του κ. Θεόδωρου

Κατά καιρούς στο CNN Greece αναφερόμαστε σε υπερ- αυτοκίνητα που κατασκευάζονται ελάχιστες φορές και κοστίζουν το καθένα μια ολόκληρη περιουσία, για να μην πούμε κάτι πιο πομπώδες. Το ερώτημα που έχουμε όλοι είναι ποιοι είναι οι άνθρωποι που δίνουν τόσα χρήματα για ένα και μόνο αυτοκίνητο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός.

Ένας χαρακτηριστικός αγοραστής λοιπόν υπερ- αυτοκινήτων, ο οποίος μάλιστα έχει ολόκληρη συλλογή από περίπου 20, είναι ο κ. Θεόδωρος που προαναφέραμε. Πιο συγκεκριμένα ο Teodoro Nguema Obiang Mangue, το όνομα του οποίου έχει έρθει εδώ και αρκετό καιρό στην επιφάνεια.

Πρόκειται, προφανώς για λάτρη των αυτοκινήτων και της ταχύτητας και μέχρι εδώ καλά. Γιατί τη δυνατότητα να τα αποκτά του την εξασφαλίζει η θέση του αντιπροέδρου της Ισημερινής Γουινέας, μιας χώρας στη μέση της Αφρικής με έκταση περίπου σαν την Πελοπόννησος. Ο 50χρόνος κ. Θεόδωρος λοιπόν, γιός του προέδρου της χώρας και πιθανότατα και διάδοχός του, με σπουδές σε ιδιωτικά γαλλικά σχολεία και έχοντας περάσει και από υπουργικές θέσεις πρέπει να συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στους διαχρονικά πιο διεφθαρμένους πολιτικούς στην ιστορία του πλανήτη.

Πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και μια βίλα 100 εκατομμυρίων ευρώ κάπου στη Νότιο Γαλλία, έχουν δεσμευτεί, ενώ στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθεί η συλλογή αυτοκινήτων του από τον οίκο Bonhams στην Ελβετία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μια ανοιχτή Lamborghini Veneno -συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 9- με αρχικό κόστος 4,5 εκατομμύρια δολάρια, μια από τις μόλις 6 Koenigsegg One:1 που παραδόθηκαν σε πελάτες, μια Ferrari Enzo, μια LaFerrari και μια πιο ταπεινή F12 tdf, μία McLaren P1, μια Bugatti Veyron και μια Aston Martin One-77.

Το κ. Θεόδωρο είναι βέβαιο πως θα μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, πέρα από την κατασπατάληση των χρημάτων μιας πλούσιας χώρας με πάμφτωχους κατοίκους και για πολλά άλλα, αλλά όχι και για κακό γούστο. Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα τουλάχιστον…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ