ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Δείτε πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα των 1.000 ίππων της Ferrari SF90 Stradale

Αυτοκίνητο: Δείτε πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα των 1.000 ίππων της Ferrari SF90 Stradale

Το νέο hypercar SF90 Stradale είναι το πιο ισχυρό μοντέλο ευρείας παραγωγής που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η Ferrari. Ταυτόχρονα είναι όμως και το αυτοκίνητο που δείχνει το μέλλον της διάσημης ιταλικής εταιρείας, μιας και είναι το πρώτο plug-in υβριδικό της, που έχει εξελιχθεί με βάση τον πολύ- βραβευμένο V8 της των 3.900 κυβικών με τα δύο turbo.

Εδώ ο V8 συνδυάζεται με συνολικά 3 ηλεκτροκινητήρες, οι δύο εκ των οποίων κινούν τους εμπρός τροχούς εξασφαλίζοντας και την τετρακίνηση, ενώ το πως λειτουργεί το σύστημα πρόωσης μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Το οποίο παρουσιάζει και τα συνολικά τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα eDrive (ηλεκτρικό για έως και 25 χιλιόμετρα), Hybrid (υβριδικό), Performance (για σπορ οδήγηση) και Qualify (για μέγιστη ισχύ), που επιλέγονται από τον οδηγό.

Η συνδυαστική ισχύς πάντως φτάνει τους 1.000 ίππους -780 από τον V8 και 220 από τους ηλεκτροκινητήρες- με αποτέλεσμα το 0-100 χλμ./ ώρα να είναι υπόθεση μόλις 2,5 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ