ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ηλεκτρικό VW I.D. R καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

To ηλεκτρικό VW I.D. R καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό της VW το Ι.D. R αποδεικνύεται σιγά σιγά ένα από τα πιο χαρισματικά αυτοκίνητα του είδους, καθώς διαλύει κάθε υπάρχον ρεκόρ σε όποια πίστα ή διαδρομή κάνει την εμφάνισή του. Τελευταία του επιτυχία αυτή στη μικρή πίστα του Goodwood, όπου η καλύτερη επίδοση είχε στοιχειώσει εδώ και μια 20ετία.

Και ήταν στην κατοχή του Nick Heidfeld, που είχε πετύχει 41,6 δεύτερα με μία ΜcLaren MP4/13. Ένα δηλαδή από τα πιο χαρισματικά μονοθέσια στην ιστορία της Φόρμουλα 1, με έναν V10 που απέδιδε περίπου 800 ίππους και είχε να μετακινήσει μόλις 590 κιλά. Ταυτόχρονα οι σχετικά μικρές του διαστάσεις τον ευνοούσαν ιδιαίτερα στο στενό δρόμο του Goodwood.

Το VW I.D. R πέτυχε, με οδηγό το μόνιμο πιλότο του Romain Dumas, χρόνο 41,18 δεύτερα κάνοντας δικό του το ρεκόρ. Για να το πετύχει οι μηχανικοί της VW το είχαν προετοιμάσει λίγο διαφορετικά. Έτσι, λόγω του περιορισμένου μήκους της διαδρομής δεν χρησιμοποίησαν όλο το πακέτο των μπαταριών, γλυτώνοντας βάρος, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκε ένα σύστημα που καθιστά πιο εκρηκτική την απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων. Οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 780 ίππους.

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που κινείται το I.D. R, καθώς βγαίνει απίστευτα γρήγορα από κάθε στροφή, χωρίς να χάνει ούτε κλάσμα δευτερολέπτου σε περιττές κλίσεις και κινήσεις. Παράλληλα στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Dumas κάθε άλλο παρά στο όριο οδηγεί το I.D. R, δείχνοντας πως υπάρχουν περιθώρια να κατέβει και άλλο ο χρόνος. Ίσως και κάτω από τα 40 δεύτερα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ