ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Arguus Scarabee είναι το Hummer του ομίλου της Volvo και είναι και υβριδικό!

To Arguus Scarabee είναι το Hummer του ομίλου της Volvo και είναι και υβριδικό!

Το 2018 ο όμιλος της Volvο απέκτησε τον κλάδο της Renault που ασχολείται με τα στρατιωτικά οχήματα, τον Renault Truck Defense, τον μετονόμασε σε Arguus Defense και παρουσίασε και το πρώτο του μοντέλο.

Πρόκειται για το Arquus Scarabee το στυλ του οποίου θυμίζει ένα φουτουριστικό Hummer, ενώ σε σχέση με το τελευταίο φουτουριστικός είναι και ο τεχνολογικός του εξοπλισμός. Και αυτό γιατί το Scarabee πέρα από τετρακίνηση έχει και τετραδιεύθυνση, καθώς και τη δυνατότητα να στρίβει μόνο με τους πίσω τροχούς.

Έτσι, γίνεται σαφώς πιο σταθερό, τόσο στις χαμηλές όσο και στις πιο μεγάλες ταχύτητες με τις οποίες μπορεί να κινηθεί, αλλά και πιο ευέλικτο.

Μάλιστα μπορεί να κινηθεί ακόμα και προς τα πλάγια, με στριμμένους όλους τους τροχούς, ή εναλλακτικά προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο οδηγός του.

Επανάσταση όμως για τέτοιου είδους οχήματα είναι το σύστημα πρόωσής του, το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα πετρελαίου που αποδίδει 305 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα με 105 ίππους. Και οι δύο είναι τοποθετημένοι στον πίσω άξονα και συνδυαστικά κινούν σαφώς πιο άνετα το (ελαφρώς) θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα το βάρος του οποίου προσεγγίζει τους 6,0 τόνους.

Το Arquus Scarabee έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πέφτει εκεί όπου χρειάζεται και με αλεξίπτωτα, ενώ είναι υποψήφιο για το γαλλικό στρατό ως αντικαταστάτης των συνολικά 725 πιο παλιών αντίστοιχων οχημάτων που διαθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ