ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ferrari σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα της με νέα μοντέλα

Η Ferrari σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα της με νέα μοντέλα

Η SF90 Stradale αποδεικνύεται κάτι πολύ περισσότερο από ένα καινούργιο μοντέλο της πιο διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, της Ferrari. Αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα της εταιρείας προς μια νέα λογική, σε σχέση με αυτήν που ακολουθούσε πιστά μέχρι τώρα σε ότι έχει σχέση με τη γκάμα των αυτοκινήτων της.

Η γκάμα αυτή εδώ και δεκαετίες είναι δεδομένη, χωρίς αλλαγές και επεκτάσεις, παρά μόνο αντικαταστάσεις με καινούργια και πιο εξελιγμένα μοντέλα όταν ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου.

Με την SF90 Stradale τα πράγματα αλλάζουν γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε μέχρι τώρα αντίστοιχη Ferrari. Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της μάρκας Enrico Galliera τη χαρακτήρισε ως «hyper car παραγωγής», κάτι που στην πράξη μεταφράζεται πως έχει τις επιδόσεις της LaFerrari, η παραγωγή της οποίας ήταν περιορισμένη, αλλά σε μια τιμή προσιτή για περισσότερους και χωρίς όριο για το πόσες θα κατασκευαστούν.

Μέχρι στιγμής και μέσα στο 2019 η Ferrari έχει παρουσιάσει ακόμα ένα καινούργιο μοντέλο πέρα από την SF90 Stradale, την F8 Tributo. Συνολικά και για τη χρονιά έχει κάνει λόγο για πέντε συνολικά πρεμιέρες.

Η τρίτη νέα Ferrari θα είναι η ανοιχτή έκδοση της 812 Superfast που παραδοσιακά θα ονομάζεται Spyder, ενώ η τέταρτη, σύμφωνα πάντα με τον Calliera, θα ανήκει σε μια κατηγορία που μέχρι στιγμής η Ferrari δεν έχει παρουσία. Ίσως να πρόκειται για ένα πιο φτηνό, εισαγωγικό μοντέλο που θα ανταγωνίζεται αυτά που η McLaren χαρακτηρίζει ως Sport Series. Ίδωμεν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ