ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Corvette μπορεί να γίνει και ανεξάρτητη μάρκα με μια μικρή και ειδική γκάμα

H Corvette μπορεί να γίνει και ανεξάρτητη μάρκα με μια μικρή και ειδική γκάμα

Η παρουσίαση της νέας Corvette C8 Stingray, πέρα από το ότι αποτελεί επανάσταση με την τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο της, επανάφερε στο προσκήνιο σκέψεις που οι επικεφαλής της General Motors είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Δηλαδή να μην περιοριστούν απλά στο ότι η Corvette δεν έχει καθόλου τα σήματα της Chevrolet αλλά να την αποσχίσουν πλήρως από την τελευταία και να την κάνουν ανεξάρτητη μάρκα. Και φυσικά να εκμεταλλευτούν το αναμφισβήτητα υψηλό της κύρος προκειμένου να παρουσιάσουν και άλλα μοντέλα με την επωνυμία Corvette.

Ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μοντέλα; Καταρχήν ένα SUV υψηλών επιδόσεων που θα ανταγωνιζόταν τις κορυφαίες εκδόσεις των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ η επόμενη προσθήκη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα πολυτελές, δυνατό Sportback με μια αντίστοιχη έκδοση Shooting Brake.

Φυσικά οι καινούργιες δραστηριότητες, αν υλοποιηθούν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην περιορίζονται μόνο σε μια σπέσιαλ μικρή γκάμα αλλά να επεκτείνονται και στην «παροχή υπηρεσιών» προς τις άλλες μάρκες του ομίλου της GM. Με την εξέλιξη ειδικών εκδόσεων και με τρόπο ανάλογο όπως και στο παρελθόν, όπου η Cadillac XLR είχε πολλά στιχεία από την Corvette C6.

Ενδεικτικό πάντως όλης αυτής της φημολογίας είναι πως όταν ο πρόεδρος και ένας εκ των αντιπροέδρων της GM ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα αρνήθηκαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Πάντως από τη στιγμή που υπάρχει η φιλοδοξία για πιο πολλές πωλήσεις εκτός ΗΠΑ και κυρίως σε Ευρώπη και Κίνα η ανεξαρτητοποίηση της Corvette δείχνει ιδιαίτερα πιθανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ