ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To Audi Α1 απέκτησε και νέα έκδοση με crossover χαρακτηριστικά, την citycarver

Αυτοκίνητο: To Audi Α1 απέκτησε και νέα έκδοση με crossover χαρακτηριστικά, την citycarver

Η Audi προχώρησε στην παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του πιο μικρού της μοντέλου αυτοκινήτου, του A1, η οποία ονομάζεται citycarver και ακολουθεί, όπως είναι αναμενόμενο με τη δημοτικότητα που έχουν, τη λογική των crossovers.

Έτσι λοιπόν και σε σχέση με το A1 Sportback το A1 citycarver έχει την οκταγωνική μάσκα Singleframe που έχουν και το μοντέλα Q, της γκάμας, δηλαδή τα SUV της Audi, καθώς και άλλες εισαγωγές αέρα ανάμεσα στη μάσκα και το καπό -ξέρετε, αυτές που παραπέμπουν στο θρυλικό quattro. Από κει και πέρα υπάρχουν πλαστικά προστατευτικά στα φτερά και ελαφρώς διαφοροποιημένες εισαγωγές αέρα στους προφυλακτήρες καθώς και τμήματά τους βαμμένα στο χρώμα του ατσαλιού που παραπέμπουν σε ποδιές.

Διαφοροποιημένα είναι και τα μαρσπιέ, ενώ η διαφορά -πάντα σε σχέση με το Sportback- που γίνεται άμεσα αντιληπτή είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η οποία συνολικά φτάνει τα 40 χιλιοστά, εκ των οποίων τα 35 αντιστοιχούν στην πιο ειδική για την περίσταση ανάρτηση και τα υπόλοιπα στους μεγαλύτερους τροχούς με τις στάνταρ ζάντες των 16 ιντσών.

Στο εσωτερικό και το Α1 citycarver έχει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,25 ιντσών, εξελιγμένο σύστημα infotainment με πλήρης δυνατότητες διασύνδεσης smartphones και (προαιρετικά) πλοήγηση Google Earth. Προαιρετικό είναι το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, με 11 ηχεία, συνολική απόδοση 560 Watt και ήχο 3D, ενώ ολοκληρωμένη είναι και η γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης που περιλαμβάνονται είτε στο στάνταρ είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η γκάμα των κινητήρων θα είναι ίδια με αυτή του Α1 Sportback, οπότε αρχικά θα υπάρχουν οι κινητήρες βενζίνης TFSI των 1.000 και 1.500 κυβικών με απόδοση από 95 έως και 200 ίππους.

Το νέο Audi A1 citycarver θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει από τον Αύγουστο, ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο και σε τιμές που θα είναι ελαφρώς πιο ακριβές σε σχέση με αυτές του A1 Sportback που ξεκινά από τις 19.950 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ