ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Protean360+ είναι το μέλλον των αστικών λεωφορείων και ότι πιο ευέλικτο υπάρχει

Το Protean360+ είναι το μέλλον των αστικών λεωφορείων και ότι πιο ευέλικτο υπάρχει

Στα πλαίσια της βελτίωσης της ποιότητας ζωής που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προστασία του περιβάλλοντος και την όσο περισσότερο γίνεται απαλλαγμένη από ρύπους ατμόσφαιρα ένας βασικός παράγοντας είναι οι αστικές μετακινήσεις. Οι οποίες σήμερα γίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με έναν ή το πολύ δύο επιβάτες σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που ισχύουν για τις περισσότερες μεγαλουπόλεις στον κόσμο.

Προκειμένου λοιπόν να περιοριστεί η κίνηση των επιβατικών αυτοκινήτων στις πόλεις και να ενισχυθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς πρέπει μεταξύ άλλων να αυξηθεί η ταχύτητα των τελευταίων και κατά συνέπεια η ευελιξία τους. Η οποία θα τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κάνουν πιο εύκολα μανούβρες και να κινούνται στους στενούς δρόμους των πόλεων.

Με βάση αυτή την προσέγγιση λοιπόν αλλά και εκμεταλλευόμενη τις νέες δυνατότητες που παρέχει η ηλεκτροκίνηση η αμερικανική Protean Electric παρουσίασε το concept ενός μικρού λεωφορείου που μπορεί να στρίβει γύρω από τον εαυτό του και να κινείται σχεδόν παντού. Και που πρέπει να είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα οχήματα που μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους αυτού του κόσμου.

Το μυστικό του Protean360+ όπως ονομάζεται και το σημείο κλειδί για όλα τα παραπάνω είναι η ενιαία μονάδα κάθε τροχού, η οποία ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα διεύθυνσης, σε συνδυασμό με πνευματική ανάρτηση και επιτρέπει την περιστροφή του σχεδόν χωρίς περιορισμό.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο πρόκειται για ένα πραγματικά έξυπνο και εντυπωσιακό πρωτότυπο που μπορεί να δώσει λύση στα θέματα των αστικών μετακινήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ