ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Γιατί η Mercedes δεν θα παραδώσει τα AMG One πριν το 2021;

Αυτοκίνητο: Γιατί η Mercedes δεν θα παραδώσει τα AMG One πριν το 2021;

Μπορεί το hyper car της Mercedes, το AMG One, να έχει παρουσιαστεί επίσημα πριν από δύο περίπου χρόνια, αλλά οι παραδόσεις του δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Το πιο πιθανό είναι πως οι συνολικά 275 αγοραστές του -οι οποίοι επιλέχθηκαν με πολύ αυστηρά κριτήρια ενώ η τελική τιμή του αυτοκινήτου θα φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ- θα πρέπει να κάνουν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπομονή μέχρι το 2021. Και αυτό γιατί τότε θα έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξη του αυτοκινήτου και κυρίως η προσαρμογή του V6 των 1.600 κυβικών και των υβριδικών συστημάτων που τον πλαισιώνουν και τα οποία έρχονται κατευθείαν από τη Φόρμουλα 1, στις καθημερινές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Οι οποίες επιβάλλουν την ύπαρξη μίζας, η οποία δεν υπάρχει στο μονοθέσιο, αλλά και τη λύση του θέματος της αναγκαιότητας προθέρμανσης του λαδιού που λιπαίνει τον κινητήρα. Επίσης το θέμα με την εκπομπή ρύπων και την εφαρμογή του νέου κύκλου μέτρησης WLTP αφορά και τα hyper cars σαν το Mercedes-AMG One, που φυσικά δεν μπορεί να ξεπεράσει κάποια όρια, καθώς θα επηρεαστεί ο μέσος όρος όλης της γκάμας.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και τα ζητήματα της αντοχής ενός τέτοιου κινητήρα στη χρήση στο δρόμο -χρειάζεται ανακατασκευή κάθε 50.000 χιλιόμετρα- αλλά και της προσαρμογής του οδηγού του στα διάφορα τερτίπια του. Αυτά όμως ήταν γνωστά ευθύς εξαρχής και φυσικά δεν τρόμαξαν ούτε όσους επιλέχθηκαν για να αποκτήσουν το Mercedes-AMG One ούτε όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την πρόθεσή τους αλλά τελικά έμειναν εκτός λίστας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ