ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Τα μελλοντικά μικρά SUV των Jaguar και Land Rover θα βασίζονται σε πλαίσιo της BMW;

Αυτοκίνητο: Τα μελλοντικά μικρά SUV των Jaguar και Land Rover θα βασίζονται σε πλαίσιo της BMW;

Πριν από δύο περίπου δεκαετίες η Land Rover αποτελούσε, για σχετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα ομολογουμένως, μέλος του ομίλου της BMW, χρησιμοποιώντας πλαίσια αλλά και κινητήρες της γερμανικής εταιρείας.

Τώρα μπορεί να έχουμε μια επανάληψη της ιστορίας, όχι σε επιχειρηματική βάση, καθώς η συνεργασία μεταξύ των BMW και JLR (Jaguar Land Rover) μπορεί αν επεκταθεί και πέρα από τα ηλεκτρικά μοντέλα που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό.

Και αυτό γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η εταιρεία το Μονάχου να παρέχει στις δύο βρετανικές, οι οποίες ανήκουν στον Ινδικό όμιλο της Tata, τo προσθιοκίνητo πλαίσιό της. Αυτό με τον κωδικό FAAR, το οποίο θα είναι η βάση για τα εισαγωγικά και κατά συνέπεια και πιο φτηνά SUV και των δύο εταιρειών. Οι οποίες χωρίς να δηλώνουν τοι παρόν σε αυτές τις κατηγορίες βλέπουν τις πωλήσεις τους να συμπιέζονται και τις ζημιές τους να αυξάνονται

Αυτό για τη Land Rover θα μπορούσε να σημαίνει μια νέα έκδοση του Freelander και για τη Jaguar ακόμα πιο μικρά SUV σε σχέση με αυτά που υπάρχουν ήδη στη γκάμα της. Το βέβαιο εδώ είναι πως το πλαίσιο FAAR της BMW μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα για καινούργια μοντέλα που έχουν μήκος από 4,20 έως και 4,60 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ