ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με ερπύστριες αντί για τροχούς το Nissan Rogue Warrior πάει παντού

Με ερπύστριες αντί για τροχούς το Nissan Rogue Warrior πάει παντού

Η κακοκαιρία, ειδικά αν συνοδεύεται με χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες προκειμένου να μετακινηθεί κανείς, καθώς η χαμηλή πρόσφυση δημιουργεί προβλήματα και γεννά κινδύνους. Εκτός...

Εκτός και αν το όχημά σου είναι το Nissan Rogue Warrior Concept, που φτιάχτηκε στον Καναδά, όπου αν μη τι άλλο ξέρουν και από κρύο και από χιόνι. Στο Warrior Concept λοιπόν οι συμβατικοί τροχοί έχουν αντικατασταθεί από ένα κιτ ερπυστριών της εταιρείας American Track Truck, ενώ για να γίνει αυτό έπρεπε να προηγηθούν κάποιες μετατροπές στο SUV της Nissan, που δεν είναι άλλο από το X-Trail που κυκλοφορεί στα μέρη μας.

NISSAN ROQUE WARRIOR 6

Οι ερπύστριες έχουν αυξήσει και την απόσταση από το έδαφος στα 58 εκατοστά. Πηγή: Nissan

Έτσι λοιπόν μεγάλωσαν οι θόλοι για να μπορέσουν να χωρέσουν οι ερπύστριες, ενώ η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από άλλη πιο κατάλληλη. Το αυτόματο κιβώτιο CVT, καθώς και η τετρακίνηση δεν έχουν αλλάξει, ενώ μετά τη μετατροπή η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 58 εκατοστά. Η γωνία ανάβασης στο χιόνι είναι οι εντυπωσιακές 45 μοίρες και η τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 100 χλμ./ ώρα.

Το τελευταίο πάντως δεν ενοχλεί διόλου, καθώς το Rogue Warrior Concept έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει παντού και να κινείται εκεί όπου άλλα, συμβατικά οχήματα δεν μπορούν καν να πλησιάσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ