ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H λιμουζίνα του Πούτιν απέκτησε δική της αντιπροσωπεία στη Μόσχα

H λιμουζίνα του Πούτιν απέκτησε δική της αντιπροσωπεία στη Μόσχα

Το Aurus Senat, όπως έχουμε προαναφέρει, είναι η νέα επίσημη προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας. Η εταιρεία Aurus δημιουργήθηκε και το πρώτο της μοντέλο, το Senat, εξελίχθηκε με την προτροπή του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο οποίος μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε θωρακισμένες Mercedes για τις μετακινήσεις του και ήθελε οπωσδήποτε μια ρώσικης προέλευσης λιμουζίνα. Την οποία επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία στους επίσημους καλεσμένους του.

Από την αρχή και σε αντίθεση με ότι συνέβαινε με τις προηγούμενες προεδρικές λιμουζίνες της χώρας, τις Zil, τα Aurus θα είναι διαθέσιμα και για το κοινό. Παράλληλα η γκάμα της θα περιλαμβάνει και ανοιχτές εκδόσεις του Senat, αλλά και μικρότερα μοντέλα. Μεταξύ αυτών και ένα SUV αλλά και ένα πολυμορφικό προκειμένου να καλύπτονται όλες οι μεταφορικές ανάγκες των αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής λοιπόν η Aurus άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία στη Μόσχα, στην οποία οι τιμές των Senat ξεκινούν από τα 18 εκατομμύρια ρούβλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 250.000 ευρώ και φυσικά ανεβαίνουν. Ειδικά για τις θωρακισμένες εκδόσεις με το μεγάλο μεταξόνιο που είναι και αυτές διαθέσιμες.

Σε κάθε περίπτωση το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό με έναν V8 και συνδυαστική απόδοση 598 ίππων και 880 Nm, ενώ για το 2025 προγραμματίζεται και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Η επόμενη αντιπροσωπεία της Aurus θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στην Κίνα, το αργότερο το 2021, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου της Ρωσίας Denis Manturov κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης της εταιρείας στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ