ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η υπογραφή του Banksy εκτοξεύει την τιμή αυτού του ταλαίπωρου φορτηγού

Η υπογραφή του Banksy εκτοξεύει την τιμή αυτού του ταλαίπωρου φορτηγού

Στην αγορά των μεταχειρισμένων φορτηγών ένα Volvo FL 6 σχεδόν τριακονταετίας έχει σχεδόν μηδενική αξία ή για να είμαστε πιο ακριβείς μερικές εκατοντάδες ή λίγες χιλιάδες ευρώ. Χωρίς να παίζει ρόλο τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ του ή ποιά έκδοσή του είναι ακριβώς.

Το συγκεκριμένο όμως αναμένεται να βρει σε μια δημοπρασία του οίκου Bonhams νέο ιδιοκτήτη για ένα ποσό που θα κυμανθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από 1,1 έως και 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος είναι το έργο του διάσημου πιο Banksy που το στολίζει από άκρη σε άκρη, ενώ η υπογραφή του καλλιτέχνη υπάρχει στα πλευρικά προστατευτικά του. Πρόκειται για ένα έργο της πρώιμης περιόδου του Βρετανού Street Artist, μιας και το ξεκίνησε το 2000 στη Νότιο Ισπανία, όπου βρέθηκε καλεσμένος σε ένα πάρτι με την ευκαιρία του Millenium. Ταυτόχρονα είναι και το πιο μεγάλο δημιούργημά του, μιας και η συνολική επιφάνεια που καλύπτει φτάνει τα 80 τετραγωνικά.

Το έργο ονομάζεται, όπως αναγράφεται πάνω στο κατά τα άλλα ταλαίπωρο Volvo FL 6, «Turbo Zone Truck», ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και η επιγραφή «Laugh Now But One Day We'll Be In Charge». Όσο για τη γνησιότητα του έργου είναι εγγυημένη από την εταιρεία «Pest Control» που λειτουργεί στον τομέα αυτό για λογαριασμό του Banksy.

Το μόνο θέμα πάντως που θα έχει να λύσει ο νέος ιδιοκτήτης, αφού θα έχει καταβάλλει το τελικό ποσό, θα είναι ο χώρος που θα παρκάρει ο κινητός καμβάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ