ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW Concept 4 προλογίζει το κουπέ της νέας σειράς 4 που αναμένεται του χρόνου

H BMW Concept 4 προλογίζει το κουπέ της νέας σειράς 4 που αναμένεται του χρόνου

Οι (πολύ) μεγάλες, εμφατικές μάσκες όπως δείχνουν τα πράγματα θα εξελιχθούν στο βασικό στοιχείο αναγνώρισης των καινούργιων μοντέλων της BMW. Η αρχή έγινε με την X7 και την ανανεωμένη σειρά τις ναυαρχίδες δηλαδή της μάρκας στα SUV και τις λιμουζίνες της, ενώ η συνέχεια δόθηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Όπου η εταιρεία του Μονάχου παρουσίασε το Concept 4 Coupe, που σύμφωνα με τα στελέχη της ταυτίζεται σε ποσοστό από 80 έως και 90% με το μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Έτσι λοιπόν το κουπέ της νέας σειράς 4 θα έχει αρμονικές γραμμές και θα μοιάζει με αυτό της μεγαλύτερης σειράς 8, ενώ ο στόχος των σχεδιαστών που ήταν να την κάνουν ακόμα πιο σπορ να έχει επιτευχθεί. Όσο για την έντονη προσωπικότητα και την άμεση αναγνώριση εξασφαλίζεται από τη μάσκα του.

Η οποία εδώ είναι κάθετη και τεράστια, μιας μια εκτείνεται από τη βάση του καπό μέχρι το κάτω άκρη του προφυλακτήρα. Χαρακτηριστικό πάντως είναι και το σχήμα της, μιας και δεν αποτελείται από δύο οβάλ αλλά από δύο οκτάγωνα που εφάπτονται.

Ως πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών της BMW λειτούργησε κατά κύριο λόγο η 328 του 1937 και συμπληρωματικά το πρωτότυπο Garmisch του διάσημου Marcello Gandini που χρονολογείται από το 1970. Από κει και πέρα τα φώτα -ειδικά οι προβολείς- παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική εικόνα, ενώ σε ότι αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την τρέχουσα σειρά 4, καθώς και εδώ η βάση θα είναι το πλαίσιο CLAR.

Οι κινητήρες της νέας σειράς 4, το εσωτερικό της οποίας θα αποκαλυφθεί στην αρχική του μορφή στην πορεία, δεν θα διαφοροποιούνται από αυτούς της 3άρας. Έτσι στη βάση θα βρίσκονται η βενζινοκίνητη 420i των 2.000 κυβικών και των 184 ίππων, καθώς και η επίσης δίλιτρη diesel των 190 ίππων. Κορυφαία θα είναι φυσικά η M4 με 480 και 510 ίππους (Competition), στη γκάμα θα υπάρχει και η υβριδική 430e με 292 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ