ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το ηλεκτρικό Volvo XC40 θα είναι σούπερ ασφαλές και με κινητήρα και πίσω

Αυτοκίνητο: Το ηλεκτρικό Volvo XC40 θα είναι σούπερ ασφαλές και με κινητήρα και πίσω

Το πιο μικρό των SUV της Volvo, το XC40, αποδεικνύεται όσο περνά ο καιρό ιδιαίτερα σημαντικό για τη σουηδική εταιρεία. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής είναι το πρώτο που κινείται από ένα (πολύ καλό) τρικύλινδρο turbo βενζίνης, ενώ από τον ερχόμενο μήνα θα είναι και το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό Volvo.

Πιο συγκεκριμένα η αποκάλυψή του θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τότε ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική εταιρεία αναφορικά με το επίπεδο ασφαλείας που θα παρέχει.

Όπως ακριβώς οι συμβατικές του εκδόσεις είναι σύμφωνα με τον Euro NCAP κορυφαίες στο συγκεκριμένο τομέα έτσι και για την πλήρως ηλεκτρική του έκδοση έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να συγκαταλέγεται και αυτή μεταξύ των πιο ασφαλών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Για το λόγο αυτό η εμπρός δομή του πλαισίου του έχει ενισχυθεί προκειμένου να μην επηρεαστεί από την απουσία του κινητήρα εσωτερικής καύσης που είναι ένα επιπλέον δομικό στοιχείο. Ταυτόχρονα γύρω από τη μπαταρία, η οποία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και βοηθά στην εξασφάλιση ενός χαμηλού κέντρου βάρους που με τη σειρά του κολακεύει τα δυναμικά χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα αλουμινένιο πλαίσιο που την προστατεύει σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ενισχυμένο είναι και το πίσω μέρος όπου ο ηλεκτροκινητήρας που θα είναι τοποθετημένος εκεί θα είναι ενσωματωμένος στη δομή προκειμένου να παρέχεται σε περίπτωση σύγκρουσης καλύτερη προστασία στους επιβάτες.

Παράλληλα το ηλεκτρικό XC40 θα εξοπλίζεται και με το ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), μια καινούργια πλατφόρμα συστημάτων υποβοήθησης που έχει εξελιχθεί πρόσφατα και χρησιμοποιεί ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων σε συνδυασμό με λογισμικό της εταιρεία Zenuity.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ