ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πώς κατασκευάζονται οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αυτοκίνητο: Πώς κατασκευάζονται οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο οι μπαταρίες είναι το πιο σύνθετο και φυσικά και το πιο ακριβό στοιχείο του. Μάλιστα το κόστους τους φτάνει ή και ξεπερνά το 40% του συνολικού κόστους. Φυσικά η παραγωγή τους απαιτεί ακρίβεια και πολύ καλές συνθήκες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα της κατασκευής τους, η ασφάλειας και η υψηλή απόδοση.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε πως κατασκευάζονται τα στοιχεία, οι κυψέλες και οι ηλεκτρολύτες μιας μπαταρίας για την χρήση σε E (Electric Vehicle). Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την πιλοτική γραμμή του νέου εργοστασίου του ομίλου Volkswagen στη Γερμανία, όπου θα παράγονται οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται στο Audi e-tron που ήδη πωλείται κανονικά αλλά και για το VW ID. 3 που θα ακολουθήσει.

Η παραγωγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και θα κατασκευαστεί από κοινού με τη Σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Northolt θα ξεκινήσει το 2023, ενώ η δυναμικότητά του φτάνει τα 16 GWh ετησίως. Όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην πιλοτική γραμμή εργάζονται αυτή τη στιγμή 300 επιστήμονες πάνω στην εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών λιθίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ