ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To Toyota C-HR ανανεώθηκε και έγινε και δίλιτρο υβριδικό με 184 ίππους

Αυτοκίνητο: To Toyota C-HR ανανεώθηκε και έγινε και δίλιτρο υβριδικό με 184 ίππους

Το C-HR μπορεί να είναι το πιο μικρό SUV της Toyota αλλά τουλάχιστον για την Ευρώπη είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας. Και αυτό γιατί με τη μοντέρνα του εμφάνιση και το αλά κουπέ αμάξωμά του τη βοήθησε να αποστασιοποιηθεί από τη μέχρι τότε συντηρητική εικόνα της.

Πλέον ήρθε η ώρα για τη μερική ανανέωσή του και όπως συνήθως γίνεται με τα επιτυχημένα μοντέλα οι αισθητικές διαφοροποιήσεις περιορίζονται στα σημεία. Δηλαδή σε κάποιες μικρο- αλλαγές στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και στα φώτα, που πλέον είναι LED. Από κει και πέρα στα εμπρός τα φώτα ημέρα έχουν ενοποιηθεί με τα φλας, ενώ πλέον τα πίσω ενώνονται μέσω μιας λεπτής, μαύρης μπάρας δημιουργώντας την αίσθηση πως είναι ενιαία.

Λίγες οι αλλαγές και στο εσωτερικό με πιο σημαντική την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος infotainment με ενσωματωμένα τα Apple CarPlay και Android Auto.

Στους κινητήρες η είδηση είναι η προσθήκη του υβριδικού συνόλου με τον κινητήρα βενζίνης των 2.000 κυβικών που κινεί και την κορυφαία έκδοση της καινούργιας Corolla και για την περίσταση αποδίδει 184 ίππους, ενώ κατά WLTP εκπέμπει 118 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο. Το μικρότερο υβριδικό σύνολο με τον τετρακύλινδρο των 1.800 κυβικών και τη συνολική απόδοση των 122 ίππων (CO2: 109 γραμμάρια το χιλιόμετρο) συνεχίζει κανονικά.

Οι μηχανικοί της Toyota και σε συνδυασμό με το νέο και πιο ισχυρό κινητήρα επενέβησαν τόσο στην ανάρτηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη άνεση χωρίς να επηρεαστούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά, όσο και στο σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση για καλύτερη αίσθηση και μεγαλύτερη ακρίβεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ