ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οι BMW X5 και X6 ανέβηκαν έως και τους 625 ίππους

Αυτοκίνητο: Οι BMW X5 και X6 ανέβηκαν έως και τους 625 ίππους

Η BMW παρουσίασε διαδικτυακά τις κορυφαίες σπορ εκδόσεις του μεγάλου SUV της και του αντίστοιχου κουπέ, των X5 και X6, οι οποίες φυσικά και εντάσσονται στη γκάμα των  καθαρόαιμων M μοντέλων.

Tόσο η X5 M όσο και η X6 M κινούνται από το top σπορ σύνολο της μάρκας, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην τελευταία M5. O V8 Twinpower λοιπόν των 4.400 κυβικών είναι και στα μεγάλα SUV διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις: τη στάνταρ με απόδοση 600 ίππων και 750 Nm και την Competition στην οποία η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 625 ίππους. Τιμή που θα ικανοποιούσε ακόμα και σε καθαρόαιμο σούπερ σπορ μοντέλο.

Οι επεμβάσεις της M GmbH δεν περιορίζονται φυσικά στον κινητήρα αλλά επεκτείνονται και στο ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, στη στάνταρ τετρακίνηση με την πισωκίνητη ρύθμιση και το ενεργό Μ διαφορικό, τα ενισχυμένα και αναβαθμισμένα φρένα (εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά σε συνδυασμό με δίσκους 390 χιλιοστών μπροστά, απλές δαγκάνες και δίσκοι 380 χιλιοστών πίσω), τους στάνταρ τροχούς των 21 ιντσών και προαιρετικά των 22.

Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε 3,9 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα για την X5 M και 3,8 δεύτερα για την X6 M -οι Competition είναι κατά 0,1 δεύτερα πιο γρήγορες- ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει μέχρι και τα 290 χλμ./ ώρα -εντυπωσιακή τιμή για αυτοκίνητα με βάρος 2,0+ τόνων- αν επιλεγεί το προαιρετικό πακέτο M Driver. Αν δεν επιλεγεί τότε περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα.

Τόσο η X5 M όσο και η X6 M διαφοροποιούνται διακριτικά μεν αλλά διακριτά δε από τις αντίστοιχες στάνταρ εκδόσεις, κάτι που ισχύει τόσο για το αμάξωμά τους όσο και για το εσωτερικό του. Ο στόχος είναι να δείχνουν σπορ και δυναμικές και επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι κορυφαίες ΒΜW Χ5 και X6 θα κάνουν μια εμφάνιση στο επόμενο αγώνα του DΤΜ στην πίστα του Χοκενχάιμ, ενώ θα παρουσιαστούν επίσημα στις αρχές Νοεμβρίου στην έκθεση του Λος Άντζελες. Οι πωλήσεις τους αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η X6 Μ θα ξεκινά στην Γερμανία από περίπου 130.000 ευρώ, με την έκδοση Competition να είναι κατά 7.000 ευρώ πιο ακριβή. H Χ5 Μ θα είναι ελάχιστα πιο φτηνή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ