ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Golf της Volkswagen

Δείτε τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Golf της Volkswagen

Σε ακριβώς δύο εβδομάδες από τώρα, στις 24 Οκτωβρίου, η VW θα παρουσιάσει, με κάθε επισημότητα, το ολοκαίνουργιο Golf. Το οποίο αισίως έφτασε στην 8η κατά σειρά γενιά του, με την πρώτη, που είναι δημιουργία του σχεδιαστή του αιώνα Giorgetto Giugiaro, να έχει εμφανιστεί πριν από 45 ολόκληρα χρόνια, το 1974.

Κατά την προσφιλή συνήθεια της VW και όπως μπορούμε να δούμε από το αντίστοιχο σκίτσο η εμφάνιση του νέου Golf θα είναι πιο σύγχρονη και πιο δυναμική και ταυτόχρονα θα αποτελεί τη λογική και αναμενόμενη συνέχεια αυτής της τρέχουσας γενιάς.

Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις θα είναι πιο εμφανής και πιο προφανής, μιας και ο πίνακας οργάνων -ψηφιακός, με πολλές επιλογές και δυνατότητες στις πιο πλούσιες εκδόσεις- θα αποτελεί οπτικά ενιαίο σύνολο με την οθόνη του συστήματος infotainment. Που και αυτό θα είναι με τη σειρά του αναβαθμισμένο και με ψηφιακή βοηθό, ενώ γενικά ο στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να θέσει νέα στάνταρ με το νέο Golf στους τομείς της διασύνδεσης, της υποβοήθησης και των online υπηρεσιών και λειτουργιών.

Άλλωστε κάθε γενιά του best seller της έκανε σε κάποιον τομέα ένα βήμα παραπάνω στην κατηγορία του, οπότε τώρα αυτό το βήμα θα είναι ψηφιακό.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες το νέο Golf θα έχει ήπια υβριδικές εκδόσεις με τον 1.5 TSI (βενζίνης) και τον 1.5 TDI (πετρελαίου) με σύστημα γεννήτριας- μίζας. Η διαφορά είναι πως στον βενζινοκινητήρα, που θα διατηρήσει και τη δυνατότητα απομόνωσης των κυλίνδρων, θα υπάρχει και ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.

Από κει και πέρα η βάση για τα σύνολα βενζίνης θα είναι ο τρικύλινδρος turbo 1.0 TSI και ο κορυφαίος diesel θα είναι ο 2.0 TDI EVO με το διπλό ψεκασμό Ad Blue και τις πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων. Φυσικά θα υπάρχουν τόσο GTI με 300 ίππους από τον 2.0 TSI όσο και GΤΕ, με plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης.

VW GOLF VIII 2a

Τελείως διαφορετικό εσωτερικό, σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει, για το νέο Golf της όγδοης γενιάς. Αυτό που θα δεσπόζει είναι το ενιαίο οπτικά σύνολο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης του συστήματος infotainment. Πηγή: VW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ