ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Lamborghini είναι προς πώληση;

Γιατί η Lamborghini είναι προς πώληση;

H συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι για τη Lamborghini, την ιστορική ιταλική εταιρεία των σούπερ σπορ μοντέλων, μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη στην ιστορία της. Και αυτό κυρίως λόγω της επιτυχίας του SUV της, της Urus, η οποία έχει διπλασιάσει τις πωλήσεις της, αυξάνοντας την αξία της εταιρείας συνολικά στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο, με τη διάδοχο της Aventador που είναι προ των πυλών και το υβριδικό hyper car να υπόσχονται ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του ισχυρού άντρα του ομίλου της Volkswagen Herbert Diess -η Lamborghini είναι μια από τις συνολικά 12 μάρκες που απαρτίζουν τον όμιλο- η πώληση της Lamborghini μέσω του χρηματιστηρίου είναι πολύ πιθανή. Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε έγινε και η πώληση της Ferrari πριν από λίγο χρόνια.

Ο λόγος που ο γερμανικός όμιλος θέλει να πουλήσει την ιταλική εταιρεία τώρα, πέρα από την καλύτερη τιμή που θα πετύχει μιας και είναι σε ανοδική τροχιά, είναι πως θέλει να αυξήσει την κεφαλαιοποίησή του ενόψει των μεγάλων αλλαγών που δρομολογούνται στην αυτοκίνηση.

Στόχος της Volkswagen είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνσης των παγκόσμιων μαρκών της ώστε η αξία της να ανέβει από τα 89 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα στα 220 δις στο τέλος της δεκαετίας. Οι υποψήφιοι αγοραστές της Lamborghini πάντως δεν θα ήταν και λίγοι, κυρίως από την Κίνα όπου και αρέσκονται στις ευρωπαϊκές μάρκες με βαριά ονόματα. Η Geely πάντως δεν θα έμενε αδιάφορη σε μια τέτοια προοπτική.

Οι διαδικασίες πάντως για την πώληση της εταιρείας μέσω του χρηματιστηρίου έχουν κατά πάσα πιθανότητα ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ