ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To κινητό Vertu Signature Touch for Bentley κοστολογείται όσο ένα μικρό αυτοκίνητο

To κινητό Vertu Signature Touch for Bentley κοστολογείται όσο ένα μικρό αυτοκίνητο

To merchandise είναι ολόκληρη επιστήμη και φυσικά μια σημαντική πηγή εσόδων για εταιρείες που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ειδικά αυτές με βαριά ονόματα, που έχουν πολλά να πουν και λίγα να αποδείξουν, είτε αυτό αφορά την πολυτέλεια των μοντέλων τους είτε το σπορ προσανατολισμό τους είτε και τα δύο.

Η γκάμα των προϊόντων merchandise των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι μεγάλη. Περιλαμβάνει από μπρελόκ για τα κλειδιά και μινιατούρες, μέχρι ρούχα και αξεσουάρ, βαλίτσες και σάκους του γκολφ, ποδήλατα και σκι, σε τιμές που κατά κανόνα είναι σημαντικά πιο ακριβές σε σχέση με τα προϊόντα χωρίς το σήμα της αυτοκιντοβιομηχανίες.

Για μερικά προϊόντα υπάρχουν φυσικά και συνεργασίες, με αντίστοιχες εταιρείες που απευθύνονται στο ίδιο εν δυνάμει κοινό. Η Bentley για παράδειγμα συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με τη Vertu, τη βρετανική εταιρεία χειροποίητων και πανάκριβων κινητών τηλεφώνων, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το τελευταίο της μοντέλο, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας.

VERTU SIGNATURE TOUCH FOR BENTLEY 1

Προσωποποίηση και στο κινητό της Bentley, με 8 διαφορετικά χρώματα δέρματος. Πηγή: Bentley

Πρόκειται για το Signature Touch for Bentley, ένα smartphone με φινίρισμα από δέρμα -διαθέσιμα 8 διαφορετικά χρωματα και 16 διαφορετικά γαζώματα- με ανθεκτικό κρύσταλλο για την οθόνη των 5,2 ιντσών του και κατά τα άλλα χαρακτηριστικά που τα συναντά κανείς σε (κορυφαία) κινητά διαφόρων εταιρειών: επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 810, λογισμικό Android 5.1, μνήμη RAM 4 GB, αναπαραγωγή ήχου σε Dolby Digital Plus, κάμερα 21 MegaPixel μπροστά και 2 πίσω, καθώς και μπαταρία 3.160 mAh, που είναι από μεγαλύτερες διαθέσιμες.

Φυσικά δεν λείπει και το 3D λογότυπο της Bentley, που είναι ακόμα ένας λόγος, ίσως και ο πιο καθοριστικός μαζί με την περιορισμένη παραγωγή των 2.000 μονάδων, προκειμένου η τιμή αγοράς να είναι 20 και βάλε φορές μεγαλύτερη από όσο κοστίζει ένα smartphone με ανάλογα χαρακτηριστικά και να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά το κόστος ενός μικρού αυτοκινήτου. Κι αυτό γιατί το Vertu Signature Touch for Bentley ξεκινά από τις 9.000 δολάρια και συνεχίζει. Ανοδικά φυσικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ