ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα Hummer επιστρέφουν εκτός απροόπτου το 2021 εξηλεκτρισμένα

Τα Hummer επιστρέφουν εκτός απροόπτου το 2021 εξηλεκτρισμένα

Τα θυμόσαστε τα Hummer; Τα θηριώδη αμερικάνικα SUV που ξεκίνησαν ως αποκλειστικά στρατιωτικά οχήματα με το H1 που έγινε γνωστό από τον πόλεμο του Κόλπου; Το οποίο H1 στη συνέχεια απέκτησε και επιβατική έκδοση, ενώ στην πορεία η γκάμα συμπληρώθηκε με το πιο λογικό αλλά ακόμα τεράστιο H2 και με το baby Hummer, το H3.

H Hummer σταμάτησε τη δραστηριοποίησή της πριν από περίπου μια δεκαετία, αλλά τώρα υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στο προσκήνιο. Και αυτό γιατί η General Motors (GM) στην οποία ανήκει σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την επωνυμία για μια καινούργια γκάμα ηλεκτρικών ημιφορτηγών και SUV. Τα οποία θα έχουν ξεκάθαρα έναν premium προσανατολισμό και χαρακτήρα και θα αποτελούν μέρος του προγράμματος BT1.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2021 στο εργοστάσιο στο Detroit-Hamtramck, στο οποίο θα επενδυθεί ένα πόσο της τάξης των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η αρχή θα γίνει με το ημιφορτηγό, ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 2022, θα μπορούσε να παρουσιαστεί μια έκδοσή του υψηλών επιδόσεων που να ανταγωνίζεται κατά κύριο λόγο το F-150 Raptor της Ford.

Το 2023 θα είναι η σειρά του SUV, ενώ όλα θα βασίζονται σε ένα πλαίσιο τύπου Skateboard. Το οποίο θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία του συστήματος πρόωσης και πάνω του θα μπορούν να προσαρμοστούν διάφορα αμαξώματα και υπερ- κατασκευές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το νέο, ηλεκτρικό ημιφορτηγό με τα σήματα της Hummer θα κοστίζει γύρω στις 90.000 ευρώ, τιμή που ναι μεν είναι υψηλή αλλά πέρα από όλα τα άλλα και σύμφωνα με τη GM δικαιολογείται. Τόσο από το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης όσο και από την πρωθύστερη τοποθέτηση της μάρκας στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ