ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Lamborghini θα παρουσιάσει ένα πιο οικογενειακό μοντέλο που θα είναι και ηλεκτρικό

Αυτοκίνητο: Η Lamborghini θα παρουσιάσει ένα πιο οικογενειακό μοντέλο που θα είναι και ηλεκτρικό

Η Lamborghini πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, μιας και οι πωλήσεις της φέτος αναμένεται να περάσουν τον αριθμό ορόσημο των 8.000 μονάδων. Μάλιστα, το 50% πιστώνεται στο SUV της μάρκας, την Urus.

Η εμπορική επιτυχία αφενός δείχνει ότι οι ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας που ανήκει στον όμιλο Volkswagen έκαναν τις σωστές επιλογές σε ότι αφορά την επέκτασή τους στην πιο δημοφιλή κατηγορία παγκοσμίως και αφετέρου έδωσε το πράσινο φως για ένα ακόμα μοντέλο.

Η τέταρτη Lamborghini που θα προστεθεί στη γκάμα πλαισιώνοντας τις Huracan, Aventador και Urus ή τους διαδόχους τους μιας και αναμένεται με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις το 2025, θα είναι ένα κλασικό Gran Turismο με 2+2 θέσεις. Που θα συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση που έχει η μάρκα στην κατηγορία με τα 350 GT, 400 GT, Espada, Islero, Jarama και Urraco. To τελευταίο μάλιστα κατασκευαζόταν έως και το 1979.

Η ακόμα πιο σημαντική είδηση είναι πως η νέα οικογενειακή Lamborghini θα είναι και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Αυτός είναι και ο λόγος που η βάση της θα είναι το πλαίσιο PPE που έχει εξελιχθεί για μεγάλα και ισχυρά EVs από κοινού από την Porsche και την Audi. Μάλιστα εκτός από την κλασική διάταξη με τους δύο συνολικά ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, το PPE μπορεί να υποστηρίξει και έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό.

Στην τελευταία περίπτωση η συνδυαστική ισχύς μπορεί να φτάνει μέχρι και τους 1.360 ίππους αλλά δεν είναι βέβαιο αν η Lamborghini εκμεταλλευθεί πλήρως αυτή τη δυνατότητα. Αυτό που εκτός απροόπτου θα εκμεταλλευθεί είναι η δυνατότητα τοποθέτησης μπαταρίας με ενεργειακή χωρητικότητα που θα ξεπερνά τις 100 kWh.

Όσο για το αισθητικό της πρότυπο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το πρωτότυπο Estoque, παρόλο που έχει παρουσιαστεί πριν από δέκα και πλέον χρόνια, το 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ