ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο, άκρως εντυπωσιακό Tesla Roadster θα μπορεί και να αιωρείται;

Το καινούργιο, άκρως εντυπωσιακό Tesla Roadster θα μπορεί και να αιωρείται;

Η Tesla είχε παρουσιάσει πριν από αρκετούς μήνες το πρωτότυπο του αυτοκινήτου με το οποίο ξεκίνησε η παρουσία της στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, του Roadster.

Το νέο Tesla Roadster λοιπόν που είχε εντυπωσιάσει ως concept εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, καθώς χρειάζεται ακόμα χρόνο όπως είπε ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Franz von Holzhausen σε πρόσφατη συνέντευξή του. Το πιο ενδιαφέρον στα λεγόμενα του von Holzhausen είναι πως το μοντέλο παραγωγής θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό σε σχέση με το πρωτότυπο. Μάλιστα δεν περιορίσθηκε μόνο στην εμφάνισή του αλλά είπε πως αυτό θα ισχύει για όλους τους τομείς. Και μπορεί να μην αποκάλυψε κάποια στοιχεία ή κάποιες λεπτομέρειες αλλά αυτά που είπε είναι εναρμονισμένα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της εταιρείας Elon Musk, που έχει αναφέρει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά όπως το πάκετο Space X, που περιλαμβάνει μικρούς τζετ κινητήρες οι οποίοι θα βοηθούν το Roadster στην επιτάχυνσή του -το 0-100 χλμ./ώρα λέγεται πως θα είναι υπόθεση μόλις 1,9 δευτερολέπτων, τιμή κατι παραπάνω από εντυπωσιακή- στο φρενάρισμα αλλά και στις στροφές, ενώ φυσικά θα συμβάλλουν και στην επίτευξη της τελικής του ταχύτητας που σύμφωνα με την Tesla φτάνει τα 402 χλμ./ώρα. Παράλληλα η παρουσία τους θα δίνει στο Roadster τη δυνατότητα αν όχι να πετά τουλάχιστον να αιωρείται σε κάποιο ύψος από το έδαφος.

Για να γίνουν όλα αυτά εφικτά θα χρειάζεται και αρκετή ενέργεια, την οποία θα παρέχει μια πραγματικά τεράστια μπαταρία με χωρητικότητα 200 kWh, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τις ήδη υπάρχουσες. Το μόνο πάντως που μένει να δούμε είναι τι από όλα αυτά τα πράγματι πρωτοποριακά θα υλοποιηθεί τελικά στο μοντέλο παραγωγής…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ