ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Alpina Β3 θα αποτελεί μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση ως προς την καινούργια BMW M3

Αυτοκίνητο: Η Alpina Β3 θα αποτελεί μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση ως προς την καινούργια BMW M3

Η Alpina είναι μια μικρή γερμανική εταιρεία η οποία ασχολείται με την αναβάθμιση των μοντέλων της BMW, ενώ θεωρείται ανεξάρτητος κατασκευαστής. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δικά της μοντέλα δεν έχουν πουθενά το σήμα της εταιρείας του Μονάχου. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι κάτι παραπάνω από στενή και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η Alpina παρουσιάζει τη δική της εκδοχή του αντίστοιχου μοντέλου της ΒΜW. Φυσικά ασχολείται μόνο με τα κορυφαία, ενώ κάποιες φορές προηγείται κιόλας.

Όπως στην προκειμένη, μιας και η B3 Sedan, υπάρχει και η αντίστοιχη Touring (στέισον), που παρουσίασε στην έκθεση στο Τόκιο και θα είναι διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο του 2020, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρή ως προς την αναμενόμενη καινούργια M3 της BMW, η οποία θα αργήσει και άλλο.

Η διαφορά της Β3 από τη M3 είναι ο προσανατολισμός της. Η Alpina έχει έναν πιο πολιτισμένο χαρακτήρα, είναι πιο πολύ ένα άνετο και πολυτελές Gran Tourismo -ενδεικτικό για αυτό είναι τα προγράμματα οδήγησής της, που είναι τα Comfort+, Comfort και Sport- , την ίδια στιγμή που και η καινούργια top έκδοση της νέας σειράς 3 θα είναι ξεκάθαρα σπορ.

Από πλευράς απόδοσης και επιδόσεων η B3 δεν θα υπολείπεται διόλου, μιας και οι μηχανικοί της Alpina πήγαν την απόδοση του ολοκαίνουργιου bi-turbo εξακύλινδρου των 3.000 κυβικών της BMW με τον κωδικό S58 -θα χρησιμοποιείται και στην M3- στους 462 ίππους και τα 700 Nm. Παράλληλα τον συνδύασαν με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, με τετρακίνηση που βασίζεται στην xDrive της BMW, και με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό, με αποτέλεσμα το 0-100 χλμ./ ώρα να είναι υπόθεση μόλις 3,8 δευτερολέπτων και η τελική της ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ ώρα. Όσο για την τιμή της υπολογίζεται πως στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 80.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ