ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford V Ferrari: Δείτε όλα όσα δεν θα δείτε στον κινηματογράφο

Ford V Ferrari: Δείτε όλα όσα δεν θα δείτε στον κινηματογράφο

Στις 14 Νοεμβρίου είναι η πρεμιέρα της ταινίας «Ford V Ferrari», που έχει σκηνοθετήσει ο James Mangold και πρωταγωνιστούν οι Christian Bale και Matt Damon, καλλιτέχνες που εγγυώνται πως το επίπεδό της θα είναι τουλάχιστον ανάλογο του πολύ καλού «Rush». Που έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αντιπαράθεση δύο μεγάλων πιλότων της Φόρμουλα 1, του James Hunt και του Niki Lauda.  

Όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο και το «Ford V Ferrari» αναφέρεται σε μια αντιπαράθεση, αυτή μεταξύ των δύο εταιρειών, της αμερικανικής Ford και της ιταλικής Ferrari, για την οποία το 2016 είχε γυριστεί και το ντοκιμαντέρ «Ο πόλεμος των 24 ωρών» (The 24 Hour War).

Τα πάντα ξεκίνησαν από την πρόθεση του Henry Ford του Β’ να αγοράσει τη Ferrari και από την καταρχήν διάθεση του Enzo Ferrari να την πουλήσει. O Ford πήγε ο ίδιος στο Maranello, την ιστορική έδρα της διάσημης ιταλικής εταιρείας, έχοντας την πρόθεση να προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια ποσό μυθικό για τα δεδομένα των αρχών της δεκαετίας του ‘60. Η συνέχεια όμως δεν ήταν όπως την περίμενε, μιας και ο γερο-Enzo τον σνόμπαρε τόσο που δεν εμφανίστηκε καν στις συζητήσεις, με αποτέλεσμα ο Ford να επιστρέψει οργισμένος στις ΗΠΑ και να αναθέσει στους μηχανικούς της εταιρείας του τη δημιουργία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου που θα διέλυε τις Ferrari στους αγώνες αντοχής γενικά και ειδικά στις διάσημες 24 Ώρες του Le Mans. Μάλιστα λέγεται πως τους είπε «Go to Le Mans, and beat Ferrari’s ass».

Στην πορεία στο όλο πρότζεκτ συμμετείχαν ο Caroll Shelby και ο οδηγός Ken Miles και έτσι προέκυψε το θρυλικό πια Ford GT40 που στην πρώτη του εμφάνιση στο Le Mans του 1966 κυριολεκτικά θριάμβευσε.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πολλά ενδιαφέροντα backstage πλάνα της υπερπαραγωγής «Ford V Ferrari», τα οποία αποκαλύπτουν τον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για να γυριστούν πολλές από τις εντυπωσιακές και επικίνδυνες σκηνές της ταινίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ