ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes A-Class είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας του

H Mercedes A-Class είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας του

Το αστέρι της μικρότερης Mercedes, της A-Class, λάμπει πλέον ακόμα περισσότερο, καθώς ο εντυπωσιακά εξελιγμένος σχεδιασμός της εγκαινιάζει τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας, όντας ταυτόχρονα πιο λιτός και πιο εντυπωσιακός αλλά και πιο ελκυστικός από ποτέ

Ταυτόχρονα ο αναμφισβήτητος premium χαρακτήρας της ενισχύεται ακόμη περισσότερο χάρη στις διαφοροποιημένες αναλογίες της που προκύπτουν κατά κύριο λόγο από την αύξηση του μήκους κατά 120 χιλιοστά στα 4,419 μέτρα. Η παράλληλη αύξηση του μεταξονίου κατά 30 χιλιοστά όχι μόνο την κάνει να δείχνει πιο αρμονική αλλά εξασφαλίζει και ιδιαίτερα άνετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους, μιας και η ελάχιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 370 λίτρα.

Εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο, με την εξωτερική εικόνα της νέας A-Class είναι η σχεδίαση του εσωτερικού της. Και αυτό γιατί είναι ό,τι πιο σύγχρονο και high tech υπάρχει σήμερα όχι μόνο στη μικρή- μεσαία κατηγορία αλλά γενικότερα.

Το μοναδικό σχεδιαστικά ταμπλό ξεχωρίζει με τις χυτές γραμμές του, τους πρωτότυπους αεραγωγούς, την αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής και φυσικά τον ψηφιακό του κόσμο που συνθέτουν οι δύο ελεύθερες οθόνες που δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο και η διάστασή τους μεμονωμένα φτάνει μέχρι και τις 10,25 ίντσες. Ο έλεγχος του συστήματος infotainment από την οθόνη αφής, τo pad πλοήγησης και τους διακόπτες στο τιμόνι κάνει τον οδηγό να νιώθει πολύ οικεία στο εσωτερικό της νέας A-Class, ενώ ταυτόχρονα ο ατμοσφαιρικός φωτισμός δημιουργεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα σε έναν πολύ άνετο και πολυτελή χώρο.

Τα πάντα στη νέα A-Class είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του οδηγού για άνετες και ασφαλείς διαδρομές, τις οποίες εγγυάται ένα πλήρες σύνολο από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης που εντάσσονται στο σύνολο του Intelligent Drive. Η νέα A-Class ελέγχει συνεχώς την κίνηση μπροστά της και όποτε χρειαστεί επεμβαίνει και στα φρένα προκειμένου να αποτρέψει μια δυσάρεστες καταστάσεις. Χάρη στο Distronic μπορεί να κινείται ημι-αυτόνομα και να ξεκουράζει τον οδηγό της στις μονότονες διαδρομές ή στο μποτιλιάρισμα.

Παράλληλα μπορεί να διατηρεί τη λωρίδα κυκλοφορίας ή να προειδοποιεί για οχήματα στα τυφλά σημεία, ενώ χάρη στην κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο περιμετρικού ελέγχου το παρκάρισμα γίνεται παιχνίδι. Οι προβολείς Multibeam LED προσφέρουν τέλεια ορατότητα στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ το προσαρμοζόμενο σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας απαλλάσσει από μια ακόμη διαδικασία.

Κορυφαίο στοιχείο ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός του συστήματος infortainment MBUX, με την ψηφιακή βοηθό Mercedes -ενεργοποιείται είτε μέσω του αντίστοιχου μπουτόν η απλά λέγοντας «Hey Mercedes». Το MBUX διαφοροποιείται από όλα τα άλλα καθώς χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει μπορεί να αναπτύσσει με τον καιρό μια αμφίδρομη σχέση με τον χρήστη. Να μαθαίνει τις συνήθεις και τις προτιμήσεις του και να τον διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ακόμα όμως και τα πιο τέλεια και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα ιδανικά μελετημένο πλαίσιο που εξασφαλίζει τόσο κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά όσο και ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Το συνδυασμό αυτό η νέα A-Class τον προσφέρει και με το παραπάνω κάνοντας τη διαφορά στην κατηγορία της, ενώ ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που χαρακτηρίζει κάθε διαχρονικό μοντέλο όπως είναι και η μικρότερη των Mercedes είναι η αξιοπιστία. Μια ματιά στους δρόμους αρκεί για να διαπιστώσετε πως η συχνότητα που συναντάτε μια A-Class είναι αυτή που επαληθεύει συνεχώς την επιτυχία της!

Η γκάμα της A-Class διαθέτει σύγχρονους, εξελιγμένους, αποδοτικούς, οικονομικούς και αξιόπιστους κινητήρες που καλύπτουν κάθε τύπο οδηγού και κάθε ανάγκη. Οι A 160, A 180 και A 200 κινούνται από το ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης των 1.332 κυβικών με απόδοση 109, 136 και 163 ίππων αντίστοιχα. Ακολουθούν οι A 220 και A 250 των 2.000 κυβικών με 190 και 224 ίππους αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή της γκάμας υπάρχουν οι στάνταρ τετρακίνητες και σπορ Mercedes-AMG. Η Α 35 με το δίλιτρο σύνολο των 2.000 κυβικών και των 306 ίππων και ακόμα πιο ψηλά οι Α 45 και Α 45 S, στις οποίες ο πιο ισχυρός κινητήρας 2.000 κυβικών στον κόσμο αποδίδει 387 και 420 ίππους αντίστοιχα.

Η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου ξεκινά με τις A 160 d και A 180 d των 1.461 κυβικών με 95 και 116 ίππους αντίστοιχα, ενώ οι δίλιτρες A 200 d και A 220 d αποδίδουν 150 και 190 ίππους.

Επίσης πρόσφατα παρουσιάστηκε και η Α 250 e, η plug-in υβριδική έκδοση της Α-Class, στην οποία ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1.332 κυβικών συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW και 300 Nm, με αποτέλεσμα μια συνδυαστική απόδοση 218 ίππων (160 kW) και 450 Nm. Η μπαταρία των 15,6 kWh εξασφαλίζει μια αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση για 70 έως και 75 χιλιόμετρα (κύκλος NEDC) με ταχύτητα έως και 140 χλμ./ ώρα. Η πλήρης φόρτισή της σε wallbox 7,4 kW διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ με φορτιστή συνεχούς ρεύματος και μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της -και στις δύο περιπτώσεις η έναρξη της φόρτισης γίνεται από το 10% της μπαταρίας- διαρκεί μόλις 25 λεπτά.

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε τη νέα A-Class με προνομιακό επιτόκιο, χαμηλή μηνιαία δόση, και υπηρεσίες συντήρησης και εγγύησης. Συγκεκριμένα, με 5,50% ονομαστικό επιτόκιο, από 30% προκαταβολή και έως και 60 μήνες διάρκεια δανείου. Oι τιμές ξεκινούν από τις 24.600 ευρώ για την A 160 σε συνδυασμό με την ξεγνοιασιά που προσφέρει το Welcome Freedom με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια service και 5 χρόνια mobilo. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε απλά ένα επίσημο σημείο πώλησης Mercedes ή την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας.