ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H DS Automobiles πρωτοπορεί με τα DS 7 Crossback E-Tense Ηybrid & DS 3 Crossback E-Tense

H DS Automobiles πρωτοπορεί με τα DS 7 Crossback E-Tense Ηybrid & DS 3 Crossback E-Tense

Η DS Automobiles μπορεί να αποτελεί ένα σχετικά νέο premium παίχτη αλλά από μοντέλο σε μοντέλο αποδεικνύει πως γνωρίζει τους όρους του παιχνιδιού καλύτερα από το καθένα. Η avant gard σχεδίαση, τα υλικά υψηλής ποιότητας, η απαράμιλλη άνεση και ευρυχωρία, η διευρυμένη συνδεσιμότητα και οι πρωτοποριακές τεχνολογίες είναι μερικές μόλις από τις αξίες που απολαμβάνει ο οδηγός ενός μοντέλου της DS Automobiles. 

Όλα αυτά τα πολυτελή χαρακτηριστικά και πολλά παραπάνω αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις εκδόσεις E-Tense, την plug-in υβριδική του DS 7 Crossback και την πλήρως ηλεκτρική του DS 3 Crossback.

Το DS 7 Crossback Ε-Tense 4x4 Hybrid λοιπόν είναι ένα πολυτελές plug-in υβριδικό SUV που συνδυάζει άνετους, φροντισμένους χώρους και πλήρη εξοπλισμό με τις επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε 6,5 δεύτερα, τελική ταχύτητα 220 χλμ./ ώρα) που εξασφαλίζουν οι συνδυαστικοί 300 ίπποι και τα 450 Nm ροπής. Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από ένα αποδοτικό υπερ- τροφοδοτούμενα σύνολο βενζίνης 200 ίππων στον εμπρός άξονα καθώς και από δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν στον εμπρός άξονα και ένα στον πίσω. Το κιβώτιο είναι φυσικά αυτόματο με 8 σχέσεις, ενώ η συγκεκριμένη διάταξη εξασφαλίζει όλα τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης. Δηλαδή κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης και ασφάλειας, καθώς και εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά κάτω από όλες τις συνθήκες. Καιρικές και οδικές.

Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του DS 7 Crossback E-Tense Hybrid των 4,57 μέτρων. Η άλλη εξίσου ελκυστική είναι το ότι μπορεί να κινείται καθημερινά με το ελάχιστο κόστος χρήσης, καθώς με μία γρήγορη φόρτιση μπορεί να καλύψει κινούμενο αποκλειστικά ηλεκτρικά μέχρι και 60 χιλιόμετρα. Πολύ περισσότερα δηλαδή από τη μέση ημερήσια απόσταση που διανύει ένας Ευρωπαίος οδηγός για τις καθημερινές του μετακινήσεις, τόσο για την εργασία όσο στον ελεύθερο του χρόνο. Και μάλιστα με ταχύτητες ως και 135 χλμ./ ώρα. Το σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει κανένα άγχος και προβληματισμός ακόμα και αν εξαντληθούν τα ενεργειακά αποθέματα της μπαταρίας λιθίου των 13,2. Κι αυτό γιατί το πολυτελές γαλλικό SUV θα συνεχίσει να κινείται υβριδικά, με πολύ χαμηλή κατανάλωση αμόλυβδης και με εκπομπή CO2 μόλις 32 γραμμαρίων το χιλιόμετρο.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η DS Automobiles από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula E με τα ηλεκτρικά μονοθέσια τo DS 7 Crossback E-Tense 4x4 διαθέτει τέσσερα βασικά προγράμματα κίνησης: τα Zero (καθαρά ηλεκτρικό), Sport (για μέγιστη ισχύ και επιδόσεις), Hybrid (για ισορροπημένη οδήγηση) και 4WD (για βέλτιστη πρόσφυση σε κάθε συνθήκη κίνησης). Προκειμένου να προσαρμόζεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του οδηγού, ενώ χάρη στις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσής του αντανακλά το γούστο του και τις προτιμήσεις του.

Το υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Hybrid δεν είναι high tech μόνο σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσής του αλλά και σε ότι έχει σχέση με το σύστημα infotainment και τις δυνατότητες διασύνδεσής τους, καθώς και με τα πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού του που διαθέτει.

To DS 3 Crossback Ε-Tense είναι ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο που κινείται αθόρυβα και φυσικά δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους. Για την ακρίβεια είναι το πρώτο premium μοντέλο της κατηγορίας B-SUV και ξεχωρίζει με τις κορυφαίες δυνατότητες του με την αυτονομία του να αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον καινούργιο και πολύ κοντά στην πραγματικότητα κύκλο WLTP. Η φόρτιση του μπορεί να γίνει σε οικιακή πρίζα ή σε επιτοίχιο φορτιστή (wall box) ισχύος 11 kW μέσα σε μόλις πέντε ώρες. Σε δημόσιο σημείο ταχυφόρτισης 100 kW η μπαταρία των 50 kWh φορτίζει στο 80% του ενεργειακού περιεχομένου της σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Το μήκους 4,118 μέτρων γαλλικό SUV εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς του. Ταυτόχρονα το DS 3 Crossback E-Tense είναι εφοδιασμένο με πλήθος τεχνολογιών που αυξάνουν την αυτονομία του, όπως είναι π.χ. η νέα αντλία θερμότητας με την ιδιαίτερα μικρή κατανάλωση ενέργειας. Κάτι πολύ σημαντικό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως εξίσου σημαντικό είναι πως για την απρόσκοπτη λειτουργία της μπαταρίας η DS Automobiles δίνει εγγύηση οχτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Φυσικά το πρώτο ηλεκτρικό DS προσφέρει διάφορα οδηγικά προφίλ όπως είναι το Eco για μέγιστη αυτονομία στο ταξίδι, το Normal για βέλτιστα οδηγικά χαρακτηριστικά ή το Sport για μέγιστη ροπή 260 Nm και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα (για λόγους προστασίας της μπαταρίας από την πολύ γρήγορη εκφόρτιση). Εννοείται πως υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, με λειτουργία Normal για εμπειρία κίνησης ανάλογη με αυτήν ενός συμβατικού αυτοκινήτου και Brake για πιο έντονη και αποδοτικότερη πέδηση.
Το πλήρως ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα και τη γοητεία ενός καινούργιου τρόπου κινητικότητας, με εντυπωσιακές επιδόσεις, εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης και βέβαια και με μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Τόσο με το DS 3 Crossback E-Tense όσο και με το DS 7 Crossback E-Tense 4x4 Hybrid οι μηχανικοί της DS Automobiles και του ομίλου PSA δημιούργησαν δύο μοναδικά εξηλεκτρισμένα πολυτελή SUV, χωρίς κανένα συμβιβασμό και παραχώρηση στην άνεση, την ποιότητα, την πρακτικότητα και την αυτονομία.