ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Toyota θα συνεργαστεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την Κινέζικη BYD

Αυτοκίνητο: H Toyota θα συνεργαστεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την Κινέζικη BYD

Οι συνέργειες και οι συνεργασίες που αναγκαστικά επιφέρει η πορεία προς τον εξηλεκτρισμό, που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος, μάλλον μόλις άρχισαν και στο μέλλον αναμένεται να επεκταθούν περαιτέρω.

Έτσι μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ της PSA και της FCA, η Toyota, το μέγεθος της οποίες της επέτρεπε τουλάχιστον μέχρι τώρα να πορεύεται μόνη της, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την κινεζική BYD.

Για το σκοπό αυτό θα ιδρυθεί μια νέα θυγατρική, τα κεφάλαια για την οποία θα προέρχονται κατά 50% από κάθε μια από τις δύο εταιρείες, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα το πεδίο της δεν θα είναι μόνο οι κινητήρες και οι μπαταρίες αλλά και τα πλαίσια, καθώς και διάφορα επιμέρους στοιχεία.

Οι δύο συνεργάτες θα μοιραστούν ευαίσθητες πληροφορίες και τεχνολογίες, ενώ το νέο εργοστάσιο θα ανεγερθεί στην Κίνα, όπου θα εδρεύει και το τμήμα R&D (Έρευνας και Εξέλιξης) της καινούργιας εταιρείας, στο οποίο θα εργάζονται μηχανικοί προερχόμενοι και από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσει του αντιπροέδρου της BYD Lian Yu-bo, ο οποίος είπε πως «στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα της BYD στην ανταγωνιστικότητα και την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων με την ποιότητα και την τεχνολογία ασφαλείας της Toyota, ώστε να παρέχουμε τα καλύτερα BEV (Battery Electric Vehicle) για τις ανάγκες της αγοράς και τις απαιτήσεις των καταναλωτών όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Η Toyota θέλει έως το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αντιστοιχεί σε υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Χρονικά ο στόχος αυτός έχει έρθει μια πενταετία πιο μπροστά, γεγονός ενδεικτικό τόσο της στρατηγικής της, όσο -σε ένα βαθμό- και των ωφελειών που θεωρεί ότι θα αποκομίσει από τη νέα αυτή συνεργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ