ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οι δρόμοι στο άμεσο μέλλον δεν θα έχουν πινακίδες;

Αυτοκίνητο: Οι δρόμοι στο άμεσο μέλλον δεν θα έχουν πινακίδες;

Η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών και η διασύνδεση που διευρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς και οι δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων, το λεγόμενο V2V (vehicle to vehicle) θα εξασφαλίσουν νέες, ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Οι οποίες μάλιστα μπορούν να οδηγήσουν και σε κατάργηση στοιχείων που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινότητα των δρόμων.

Στοιχεία όπως οι πινακίδες, που σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία και λαμβάνει υπόψη της τόσο τα παραπάνω όσο και την ανάπτυξη και εξάπλωση της αυτόνομης οδήγησης, είναι είδος προς εξαφάνιση.

«Γυμνός αυτοκινητόδρομος» είναι η ονομασία μιας μελλοντικής εθνικής οδού χωρίς σήματα, που πέρα από τις αλλαγές που θα επιφέρει στις συνήθειες των οδηγών θα δημιουργήσει και σημαντικά οικονομικά οφέλη, μιας και όπως και να το κάνουμε το κόστος των πινακίδων και των σημάτων δεν είναι ευκαταφρόνητο. Κάθε άλλο… Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τη μελέτη θα αυξηθεί και η ασφάλεια των μετακινήσεων.

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει πολύ αισιόδοξη, καθώς προϋπόθεση για να ισχύσει είναι η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, αν και πιστεύω πως το θέμα για την υλοποίησή της θα είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με την τρέχουσα, την κλασική τεχνολογία που δεν θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά. Και για τα οποία οι πινακίδες και τα σήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ