ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Ford GT 40 που πρωταγωνιστεί στο «Κόντρα σε όλα» είναι προς πώληση

Αυτοκίνητο: Η Ford GT 40 που πρωταγωνιστεί στο «Κόντρα σε όλα» είναι προς πώληση

Στην ταινία «Κόντρα σε όλα» που παίζεται αυτήν την περίοδο στους κινηματογράφους της χώρας μας και σημειώνει παγκοσμίως ιδιαίτερη επιτυχία -πρωτότυπος τίτλος Le Mans ‘66/ Ford vs Ferrari- πρωταγωνιστεί μια σιέλ Ford GT 40. Η οποία τον Ιανουάριο αναμένεται να δημοπρατηθεί από την εταιρεία Mecum, έχοντας και τις υπογραφές του Peter Miles, γιού του Ken Miles, αλλά και του Charlie Agapiou (παντού υπάρχει ένας Έλληνας…). Του επικεφαλής μηχανικού της ομάδας του 1966.

H σιέλ GT 40 της ταινίας σαφώς και δεν είναι γνήσια, μιας και υπάρχουν ελάχιστες, δεν είναι διαθέσιμες και κοστίζουν πανάκριβα. Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη, καθώς και άλλη μια, είναι ρέπλικa που έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Superformante ως ακριβές αντίγραφο της γνήσιας που οδηγούσε ο Ken Miles το 1966 στις 24 Ωρες του Le Mans. Μάλιστα πρόκειται για το αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί για όλες τις κοντινές λήψεις -στη γλώσσα του κινηματογράφου λέγεται hero car- λόγω των πολύ καλών λεπτομερειών του.

Η κινηματογραφική Ford GT 40 κινείται από έναν Roush IR 427 V8, ο οποίος έχει χωρητικότητα 8.400 κυβικών και αποδίδει 608 ίππους. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων, η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη μπροστά πίσω, ενώ χαρακτηριστικές και της εποχής που μεσουρανούσε το εξαιρετικά χαμηλό super car της Ford είναι οι ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι.

Στο εσωτερικό -είναι δεξιοτίμονο- η εικόνα προσδιορίζεται από τον τιμόνι Motolita και τα καθίσματα με τα τρουκς και την επένδυση από αλκαντάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ