ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσους κινητήρες και πόσες μπαταρίες έχει αλλάξει ένα Tesla Model S στο 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα;

Πόσους κινητήρες και πόσες μπαταρίες έχει αλλάξει ένα Tesla Model S στο 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα;

Ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα για ένα αυτοκίνητο και πολλά είναι και σπάνια επιτυγχάνονται, πόσο μάλλον αν πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο και όχι για ένα με συμβατικό κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου.

Παρόλα αυτά ένα Tesla Model S P85+ συμπλήρωσε αυτό το «μαγικό» νούμερο και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος ονομάζεται Hansjörg Eberhard von Gemmingen, κάλεσε μέχρι και το Guinness Book of Records προκειμένου να επιβεβαιώσει την επίδοσή του.

Το αυτοκίνητο αποκτήθηκε από το νυν ιδιοκτήτη του ως μεταχειρισμένο, με μόλις 30.000 χιλιόμετρα, το 2014 και έκτοτε έχει διανύσει όλα τα υπόλοιπα. Για να φτάσει τα χιλιόμετρα αυτά έχει αλλάξει συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες -το P85+ είναι πισωκίνητο με ένα κινητήρα στον πίσω άξονά του- με τον τελευταίο να έχει αντέξει 680.000 χιλιόμετρα και να συνεχίζει.

Επίσης η τρέχουσα μπαταρία είναι συνολικά η τρίτη που έχει χρησιμοποιηθεί. Η μπαταρία πρώτης τοποθέτησης είχε αρχίσει να παρουσιάζει θέματα στις 290.000 χιλιόμετρα και για τους έξι μήνες που χρειάστηκαν προκειμένου να αντικατασταθεί η Tesla του είχε παραχωρήσει μια άλλη. Με την οποία διένυσε συνολικά 150.000 χιλιόμετρα και όλα τα υπόλοιπα με την τρέχουσα που δείχνει να αντέχει κι άλλο.

Πάντως πέρα από το Model S ο Hansjörg Eberhard von Gemmingen έχει και ένα Tesla Roadster με σχεδόν 634.000 χιλιόμετρα, ενώ το ερώτημα είναι πότε προλαβαίνει να κάνει όλα αυτά τα χιλιόμετρα... Σε ότι αφορά τη μακροζωία των μπαταριών του αυτοκινήτου είπε πως το μυστικό είναι η αργή φόρτιση και χρήση ταχυφορτιστή μόνο στα ταξίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ