Αυτοκίνητο: Η Ferrari F2002 του Schumacher είναι το δεύτερο πιο ακριβό μονοθέσιο της Φόρμουλα 1
Κατά καιρούς πωλούνται, κυρίως από συλλέκτες σε δημοπρασίες, διάφορα μονοθέσια με μεγάλη ή μικρή αγωνιστική ιστορία.
Έτσι σε μια πρόσφατη εκδήλωση στο Abu Dhabi που διοργάνωσε η RM Sotheby’s ένα από τα πιο σημαντικά προς πώληση τετράτροχα ήταν η F2002 της Ferrari. Το μονοθέσιο με το οποίο ο πολύ- πρωταθλητής Michael Schumacher είχε κερδίσει τα Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Σαν Μαρίνο, την Αυστρία και τη Γαλλία και είχε βρεθεί στην pole position σε αυτό της Ισπανίας.
Με τη λήξη της σαιζόν η F2002 με τον αριθμό πλαισίου 219 είχε αγοραστεί από έναν Ιάπωνα συλλέκτη, ενώ το 2012 είχε πουληθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο Αbu Dhabi η τιμή πώλησής της ανήλθε σχεδόν στα 6 εκατομμύρια ευρώ -ένα μέρος του τιμήματος θα πάει στο ίδρυμα του Michael Schumacher- ποσό που την καθιστά το δεύτερο πιο ακριβό μονοθέσιο μετά την F2001, επίσης Ferrari, που είχε αλλάξει ιδιοκτήτη έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο καινούργιος ιδιοκτήτης της F2002 θα την παραλάβει πάντως από το Fiorano μιας και θα πρέπει να γίνει ένα μικρό σέρβις στον κινητήρα και το κιβώτιό της. O πρώτος είναι V10 με 3.000 κυβικά, ο οποίος ανεβαίνει μέχρι τις 19.000 στροφές το λεπτό και αποδίδει από 820 έως 900 ίππους.
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40
Ινδία: Μισό δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, μία λίστα και μόνο επτά εβδομάδες για να επικαιροποιηθεί
23:27
Συγκλονίζει η τελευταία συνομιλία της Ελληνίδας αεροσυνοδού πριν τη μοιραία πτήση στην Τουρκία (vid)
23:18