ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Ferrari F2002 του Schumacher είναι το δεύτερο πιο ακριβό μονοθέσιο της Φόρμουλα 1

Αυτοκίνητο: Η Ferrari F2002 του Schumacher είναι το δεύτερο πιο ακριβό μονοθέσιο της Φόρμουλα 1

Κατά καιρούς πωλούνται, κυρίως από συλλέκτες σε δημοπρασίες, διάφορα μονοθέσια με μεγάλη ή μικρή αγωνιστική ιστορία.

Έτσι σε μια πρόσφατη εκδήλωση στο Abu Dhabi που διοργάνωσε η RM Sotheby’s ένα από τα πιο σημαντικά προς πώληση τετράτροχα ήταν η F2002 της Ferrari. Το μονοθέσιο με το οποίο ο πολύ- πρωταθλητής Michael Schumacher είχε κερδίσει τα Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Σαν Μαρίνο, την Αυστρία και τη Γαλλία και είχε βρεθεί στην pole position σε αυτό της Ισπανίας.

Με τη λήξη της σαιζόν η F2002 με τον αριθμό πλαισίου 219 είχε αγοραστεί από έναν Ιάπωνα συλλέκτη, ενώ το 2012 είχε πουληθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο Αbu Dhabi η τιμή πώλησής της ανήλθε σχεδόν στα 6 εκατομμύρια ευρώ -ένα μέρος του τιμήματος θα πάει στο ίδρυμα του Michael Schumacher- ποσό που την καθιστά το δεύτερο πιο ακριβό μονοθέσιο μετά την F2001, επίσης Ferrari, που είχε αλλάξει ιδιοκτήτη έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο καινούργιος ιδιοκτήτης της F2002 θα την παραλάβει πάντως από το Fiorano μιας και θα πρέπει να γίνει ένα μικρό σέρβις στον κινητήρα και το κιβώτιό της. O πρώτος είναι V10 με 3.000 κυβικά, ο οποίος ανεβαίνει μέχρι τις 19.000 στροφές το λεπτό και αποδίδει από 820 έως 900 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ