ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του οδηγού της F1 Lance Stroll θέλει μετοχές της Aston Martin;

Γιατί ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του οδηγού της F1 Lance Stroll θέλει μετοχές της Aston Martin;

Μαζί με το νεαρό πιλότο της Φόρμουλα 1 Lance Stroll γνωρίσαμε και τον πατέρα του. Τον Καναδό δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους για την ικανότητά του να αναγεννά εταιρείες που βρίσκονταν στο ναδίρ. Εταιρείες με βαριά ονόματα, όπως οι Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey και Garrard. Ταυτόχρονα είναι κάτοχος της μάλλον μεγαλύτερης συλλογής ιστορικών Ferrari στον κόσμο καθώς και ιδιοκτήτης της Racing Point F1 Team, η οποία προήλθε από την Force India.

Για το μέλλον το πιο πιθανό είναι πως ο κ. Stroll θα διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και φήμες κάνουν λόγο πως έχει υποβάλλει πρόταση για την απόκτηση ενός σεβαστού ποσοστού των μετοχών της Aston Martin.

H βρετανική εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες, ενώ το ίδιο έκανε και η πλευρά Stroll. Που βλέπει δυνατότητα σημαντικών κερδών στο μέλλον, αφενός γιατί η μετοχή της Aston Martin τιμάται σήμερα περίπου 5 λίρες, τιμή που απέχει πολύ από τη μέγιστη των 17 λιρών. Ταυτόχρονα υπάρχει προοπτική αισθητής αύξησης των πωλήσεών της λόγω της παρουσίας στη γκάμα της DBX, του πρώτου SUV στην ιστορία της εταιρείας. Επίσης ρόλο για τον Stroll θα παίζει και η εμπλοκή της Aston Martin στη Φόρμουλα 1, έστω και σαν χορηγός ονόματος της Red Bull που επίσημα ονομάζεται Aston Martin Red Bull.

Σήμερα το 36% της Aston Martin ανήκει στις εταιρείες Adeem/ Primewagon του Κουβέιτ), το 41% στην ιταλική InvestIndustrial, το 4% στην Daimler και το υπόλοιπο σε διάφορα fund και μετόχους όπως ο David Richards.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ