ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Rolls Royce Phantom των 7,0+ μέτρων της Klassen είναι το όνειρο κάθε ισχυρού

Αυτοκίνητο: Η Rolls Royce Phantom των 7,0+ μέτρων της Klassen είναι το όνειρο κάθε ισχυρού

Οποιαδήποτε Rolls Royce, όσο παλιά και να είναι, είναι σοβαρή ένδειξη πλούτου, αλλά όπως ισχύει και για την ιπποδύναμη έτσι και εδώ η πολυτέλεια δεν έχει όρια.

Εννοείται προς τα πάνω και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται και αξιοποιεί η εταιρεία βελτιώσεων Klassen. H οποία παίρνει μια στάνταρ Phantom και την επιμηκύνει, αυξάνοντας το ήδη μεγάλο μεταξόνιό της των 3.772 χιλιοστών κατά ένα και πλέον μέτρα στα 4.822 χιλιοστά. Έτσι το συνολικό μήκος της Phantom ξεπερνά έστω και για 32 χιλιοστά τα 7,0 μέτρα.

Παράλληλά το αυτοκίνητο αποκτά και θωράκιση επιπέδου B7, που θα διατηρήσει τους επιβαίνοντες εν ζωή ακόμα και μετά από επίθεση με πυροβόλα και εκρηκτικά.

Φυσικά υπάρχει αναβάθμιση και στο εξοπλισμό infotainment, με την υιοθέτηση ενός αντίστοιχου κέντρου με PC, Wi Fi, CD και DVD της Apple καθώς και με ένα premium ηχοσύστημα της Bang & Olufsen. Οι πιο πολλές λειτουργίες μάλιστα μπορούν να ελεγχθούν από μια κατάλληλη εφαρμογή για iPhone.

Παρά τη σημαντική αύξηση του βάρος σε σχέση με τα 2.610 κιλά της στάνταρ Phantom η Klassen δεν προχωρά σε επεμβάσεις στον κινητήρα. Έτσι ο V12 των 6,75 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 571 ίππους και 900 Nm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ