ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: To 2022 θα υπάρχει Jeep ακόμα πιο μικρό από το Renegade

Αυτοκίνητο: To 2022 θα υπάρχει Jeep ακόμα πιο μικρό από το Renegade

Τα SUV κατεβαίνουν συνεχώς κατηγορίες και αυτό φυσικά δεν αφήνει κανέναν κατασκευαστή αδιάφορο. Πόσο μάλλον τη Jeep, η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη και συνυφασμένη με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας και την κίνηση πέρα από την άσφαλτο.

Έτσι λοιπόν τα πλάνα της αμερικανικής εταιρείας περιλαμβάνουν ένα νέο μοντέλο, ακόμα πιο μικρό σε σχέση με το Renegade. Το οποίο όταν είχε παρουσιαστεί πριν από μερικά χρόνια είχε θεωρηθεί, λόγω μεγέθους, μια μικρή επανάσταση για τα δεδομένα της μάρκας.

Το καινούργιο μίνι Jeep στην κυριολεξία θα κινείται από πλευράς μήκους στην κλάση των 4,0 μέτρων, με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται άμεσα μοντέλα σαν το Suzuki Jimny. Σε σχέση με το τελευταίο πάντως ο χαρακτήρας του θα είναι σαφώς πιο πολιτισμένος και λιγότερο hardcore.

Σαφώς και δεν θα έχει πλαίσιο τύπου σκάλας καθώς θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο της PSA. Και αυτό γιατί η Jeep αλλά και οι άλλες εταιρείες της FCA θα αποκτήσουν πρόσβαση στο τεχνολογικό υπάβαθρο των Γάλλων με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των δύο ομίλων.

Αυτό κατά κάποιον τρόπο προεξοφλεί και την ύπαρξη τόσο υβριδικών όσο και πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεων, καθώς τα πλαίσια της PSA υποστηρίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα, μιας και έχουν σχεδιαστεί ευθύς εξαρχής γι’ αυτό, όλα τα συστήματα πρόωσης.

Η εισαγωγική έκδοση πάντως αναμένεται στα 1.000 κυβικά, με ή χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ