ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέντε αστέρια κατά EuroNCAP για τα VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke

Πέντε αστέρια κατά EuroNCAP για τα VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke

Τα VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke είναι μεταξύ των πιο σημαντικών καινούργιων μοντέλων που θα αρχίσουν στο άμεσο μέλλον να διατίθενται και στη χώρα μας. Φυσικά και τα τρία υποβλήθηκαν στη διαδικασία ελέγχου από τον EuroNCAP, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν στους επιβάτες τους. Τα αποτελέσματα ήταν και για τα τρία πολύ καλά, μιας και αξιολογήθηκαν με την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών.

Αναλυτικότερα το νέο VW Golf της 8ης συνολικά γενιάς πέτυχε 95% στην παθητική ασφάλεια των ενηλίκων, 89% στην ασφάλεια των παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών και 78% για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού με τα οποία διατίθεται. Παράλληλα οι μηχανικοί του EuroNCAP σημειώνουν πως η συνολική επίδοση θα ήταν ακόμα πιο υψηλή αν δεν κόβονταν βαθμοί στην πλαγιομετωπική σύγκρουση λόγω του ανοίγματος της πίσω πόρτας, που ενδεχόμενα να είχε σα συνέπεια των τραυματισμό όσων κάθονταν πίσω.

Η βαθμολογία του Ford Puma ήταν 94% για την ασφάλεια των ενηλίκων, 84% για αυτή των των παιδιών, 77% για τους πεζούς και 74% για τα συστήματα υποβοήθησης.

Εξαιρετική και η επίδοση του Nissan Juke με 94% για την ασφάλεια των επιβατών, 85% στην ασφάλεια των παιδιών, 81% στην προστασία των πεζών και 73% για τα συστήματα ασφαλείας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ