ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW μετατρέπει την ηλεκτρική i3 σε κινητή σουίτα

H BMW μετατρέπει την ηλεκτρική i3 σε κινητή σουίτα

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι βέβαιο πως θα είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο, γεγονός που θα αλλάξει και τον τρόπο που μετακινούμαστε αλλά και τις συνήθειές μας. Έτσι ο χρόνος μετάβασης από την κατοικία στον τόπο εργασίας και αντίστροφα θα μπορεί να αξιοποιηθεί είτε για την ξεκούραση είτε ως μέρος της απασχόλησης.

Στα πλαίσια αυτής της εξέλιξης λοιπόν η BMW θα δώσει στη CES του 2020 μια πρώτη γεύση με την i3 Urban Suite. Πρόκειται για μια ειδικά διασκευασμένη έκδοση του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου με την οποία η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει την πρότασή της για άνετες μετακινήσεις, επιπέδου VIP, σε αστικές διαδρομές που κάλλιστα μπορούν να συγκριθούν με αυτές που γίνονται με τη χρήση μιας κλασικής, πολυτελούς λιμουζίνας.

Για το σκοπό αυτό μπορεί να μην έχει αλλάξει το ταμπλό της i3, αλλά από κει και πέρα τα πίσω καθίσματα και η θέση του συνοδηγού έχουν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί από ένα κάθισμα τύπου lounge με υποπόδιο και τραπεζάκι. Παράλληλα υπάρχει και μια αναδιπλούμενη οθόνη που όταν δεν χρησιμοποιείται είναι ενσωματωμένη στον ουρανό καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας μιας προσωπικής περιοχής ήχου. Από κει και πέρα ο εσωτερικός διάκοσμος αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά.

Το ενδιαφέρον είναι πως η i3 Urban Suite δεν θα είναι απλά ένα στατικό έκθεμα στη CES. Αντιθέτως θα υπάρχουν αρκετές, τις οποίες οι προσκεκλημένοι της BMW θα μπορούν να τις καλούν μέσω μιας κατάλληλης εφαρμογής (app) και να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις στο Las Vegas κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ