ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H VW θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Golf στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης

H VW θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Golf στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τη Volkswagen να παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της τρέχουσας, 7ης κατά σειράς γενιάς του διαχρονικού best seller της, του Golf, προς τα τέλη του έτους. Ο προγραμματισμός όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα άλλαξε, ίσως και λόγω του έντονου ανταγωνισμού στη μικρή- μεσαία κατηγορία -π.χ. η Opel έχει ένα ολοκαίνουργιο Astra, η Ford ένα ανανεωμένο Focus- με αποτέλεσμα η facelifted έκδοσή του να δώσει το παρόν στην έκθεση της Γενεύης, η οποία ξεκινά στις αρχές και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα περίπου Μαρτίου -πιο συγκεκριμένα 3 με 13.

Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της μάρκας δεν αναμένονται σημαντικές αισθητικές διαφοροποιήσεις, κάθως ο σκοπός θα είναι η αναβάθμιση του μοντέλου. Στα πλαίσια αυτής της λογικής λοιπόν οι προβολείς LED θα χρησιμοποιηθούν πλέον καθολικά, σε όλη τη γκάμα και όχι μόνο στα πιο ειδικά GTE και e-Golf, ενώ αντίστοιχα στο εσωτερικό θα είναι διαθέσιμος και ο φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων που σε μοντέλο της Volkswagen παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Passat. Και στο Golf θα χρεώνεται επιπλέον, καθώς στάνταρ θα είναι μόνο στις κορυφαίες σπορ εκδόσεις του, το GTI και το R.

Παράλληλα και όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό το facelift θα περιλαμβάνει και μια αναβάθμιση του συστήματος infotainment, με πλήρη δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone και έλεγχο μέσω χειρονομιών, ενώ συνολικά θα εμπλουτιστεί ο εξοπλισμός τόσο σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας όσο και αυτά της διευκόλυνσης και της άνεσης.

VW GOLF 9

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι στάνταρ στα σπορ GTI και R. Πηγή: Volkswagen

Χωρίς σημαντικές αλλαγές αλλά με επιμέρους βελτιώσεις θα συνεχίσει και η γκάμα των κινητήρων, καθώς η πιο σημαντική προσθήκη σε αυτήν έχει ήδη γίνει. Πρόκειται για τον ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο turbo βενζίνης του ομίλου, τον 1.0 TSI, o οποίος αποδίδει 115 ίππους και έχει να επιδείξει τόσο πολύ καλές επιδόσεις (0-100 σε 9,7 δεύτερα, τελική 204 χλμ./ ώρα) όσο και χαμηλή μέση κατανάλωση (4,3 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα) και περιορισμένες εκπομπές ρύπων (99 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο).Παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο DSG με 7 σχέσεις, το οποίο χρεώνεται επιπλέον.

Οι επικείμενες αλλαγές στο VW Golf δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις τιμές του, οι οποίες ξεκινούν από 15.240 ευρώ με απόσυρση για την 3θυρη έκδοση 1.2 TSI των 85 ίππων, ενώ το κόστος αγοράς της 1.0 TSI που προαναφέραμε διαμορφώνεται αντίστοιχα από τις 17.540 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ