ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η συλλογή αυτοκινήτων του Freddie Mercury των Queen θα ταίριαζε και στη βασίλισσα Ελισάβετ

Η συλλογή αυτοκινήτων του Freddie Mercury των Queen θα ταίριαζε και στη βασίλισσα Ελισάβετ

Πολλοί από τους αστέρες της ροκ είναι και φανατικοί οπαδοί της αυτοκίνησης με μεγάλες συλλογές. Ένα από τους πλέον γνωστούς είναι ο Nick Mason, ο ντράμερ των Pink Floyd, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και ιδιοκτήτης -από το 1978 παρακαλώ- μιας Ferrari 250 GTO, του πιο ακριβού αυτοκινήτου στον κόσμο, ενώ εξίσου γνωστός είναι και ο Jay Kay των Jamiroquai. Που είχε μεταξύ άλλων αγοράσει μια LaFerrari στο χρώμα του Κέρμιτ του βάτραχου.

Αυτός που δεν ήταν τόσο γνωστός για την αγάπη του για τα αυτοκίνητα ήταν ο Freddie Mercury, ο τραγουδιστής των Queen, ο οποίος είχε αποκτήσει μια Daimler DS420 -αγαπημένο αυτοκίνητο και της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και άλλων εστεμμένων στην Ευρώπη- χωρίς να μπορεί να την οδηγήσει ο ίδιος. Και αυτό γιατί δεν είχε καν δίπλωμα, οπότε είχε προσλάβει σοφέρ.

Γενικά ο Mercury είχε μια αγάπη για τις μεγάλες και πολυτελείς λιμουζίνες. Έτσι όσο ήταν στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ένα Lincoln Town Car, που θεωρούσε πως συνδύαζε το στυλ και την άνεση. Στο Λονδίνο αντίστοιχα προτιμούσε, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή το 1991, μια Rolls Royce Silver Shadow. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οποίας περιλαμβανόταν το γκρι εσωτερικό και η ύπαρξη τηλεφώνου, κάτι σίγουρα ασυνήθιστο για τη δεκαετία του ΄80.

Στο γκαράζ του πάντως υπήρχε και ένα ανοιχτό Range Rover, καταχωρημένο στην εταιρεία Spinney Music, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης μαζί με τον Jim Beech που δεν ήταν άλλος από τον μάνατζερ των Queen.

Φυσικά από την ιδιότυπη αυτή συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει μια Mercedes S-Class. Έτσι ο Freddie Mercury είχε αγοράσει το 1986 μια Mercedes 420 SEL, η οποία πουλήθηκε το 1996, μια ολόκληρη πενταετία μετά το θάνατό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ