ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H μετοχή της Tesla και η προσωπική περιουσία του Elon Musk έκαναν... limit up!

H μετοχή της Tesla και η προσωπική περιουσία του Elon Musk έκαναν... limit up!

Ο Elon Musk, ο μεγαλομέτοχος της Tesla και πραγματικά χαρισματικός άνθρωπος, είναι άριστος χρήστης των social media προκειμένου να προβάλλει την εταιρεία του, τις δυνατότητές της αλλά και για να προκαλέσει. Όπως πριν από μερικούς μήνες όταν σε ένα νυχτερινό του tweet είχε αναφέρει απλά ένα 420 ως τιμή για τη μετοχή της Tesla.

Ο θόρυβος δεν είχε προκληθεί τόσο για την τιμή που ανέφερε για τη μετοχή, παρόλο η τιμή της έπεσε κάποια στιγμή και κάτω από τα 200 δολάρια, όσο για το ότι το 420 στην αμερικανική αργκό σημαίνει μαριχουάνα. Και ο Musk είχει καπνίσει ένα τσιγάρο μαριχουάνας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Η εκδίκηση όμως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και έτσι μετά από διάφορες υποθέσεις με τη δικαιοσύνη η μετοχή της Tesla έκλεισε όπως φαντάζεστε στα 420 δολάρια! Που είναι η υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Με αυτήν ως βάση υπολογισμών η κεφαλαιoποίηση της Tesla ανέρχεται σε 76,0 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 15,2 ανήκουν προσωπικά στον Musk. Μάλιστα στο άμεσο μέλλον και τα δύο αυτά νούμερα αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, καθώς το Model 3 έχει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία σε Αμερική και Ευρώπη, έχουν παρουσιαστεί σημαντικά νέα μοντέλα όπως το Cybertruck και αναμένεται η ανέγερση νέων εργοστασίων στην Κίνα και τη Γερμανία.

Και επειδή όπως λέει ο σοφός λαός πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι ο Elon Musk δεν έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμα tweet στο οποίο μετά την ανακοίνωση της τιμής της μετοχής της Tesla έγραψε «Το Χρηματιστήριο είναι... φτιαγμένο».

ELON MUSK TWEET

O Elon Musk δεν έχασε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να τρολάρει τους πάντες. Πηγή: Twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ