ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Genesis, η μάρκα πολυτελείας της Hyundai, θα ανταγωνίζεται με το GV80 τα πολυτελή ευρωπαϊκά SUV

H Genesis, η μάρκα πολυτελείας της Hyundai, θα ανταγωνίζεται με το GV80 τα πολυτελή ευρωπαϊκά SUV

Οι Κορεάτες έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, τις οποίες και δεν κρύβουν και στην premium κατηγορία, με αιχμή του δόρατος τη Genesis. Τη μάρκα πολυτελείας του ομίλου Hyundai η οποία με την είσοδο του νέου χρόνου παρουσίασε το μεγάλο SUV της, που ολοκληρώνει τη σειρά 80 της γκάμας της.

Το GV80, όπως ονομάζεται, είχε προ- αναγγελθεί από το αντίστοιχο CV80 Concept το 2017 και διατηρεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τελευταίου. Όπως την εμφατική μάσκα που μοιάζει σα θυρεός, το ανάγλυφο καπό και κυρίως τους ιδιαίτερους και χαρακτηριστικούς προβολείς. Η σχεδίαση των οποίων επαναλαμβάνεται και στα πίσω φώτα αλλά και ως λεπτομέρεια στα εμπρός φτερά. Ιδιαίτερη είναι και η διαμόρφωση του περιγράμματος των παραθύρων στην πίσω κολώνα.

Το εσωτερικό είναι όπως θα το περίμενε κανείς με βάση τις σύγχρονες τάσεις αλλά και την κατηγορία στην οποία ανήκει το GV80: πολυτελές, πλήρως εξοπλισμένο και minimal σχεδιαστικά με μια μεγάλη, παραλληλόγραμμη οθόνη για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Το μεγάλο SUV είναι κανονικά πενταθέσιο, ενώ όπως συνηθίζεται τελευταία στην κατηγορία, θα μπορεί να έχει προαιρετικά και θέσεις για συνολικά 7 επιβάτες.

Η βάση του GV80 είναι το πισωκίνητο πλαίσιο του ομίλου στο οποίο βασίζεται και η λιμουζίνα G80, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Από τη λιμουζίνα προέρχονται και οι κινητήρες: ένα V8 5.000 κυβικών στην κορυφή, ένας V8 3.800 κυβικών και ένας δεύτερος V6 3.300 κυβικών με διπλά turbo. Για την Ευρώπη, στην οποία η διάθεση των Genesis αναμένεται να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του 2020, προβλέπεται κατά πάσα πιθανότητα και ένας τετρακύλινδρος βενζίνης 2.000 κ.εκ. με 255 ίππους καθώς και ένας diesel με 200 ίππους.

Πάντως το GV80 είναι μόνο η αρχή της παρουσίας τηw Genesis στα SUV, μιας και σύντομα θα ακολουθήσει και το μικρότερο GV70, που θα ανταγωνίζεται μοντέλα σαν τη Mercedes GLC, το Audi Q5, τη BMW X3 και το Volvo XC60.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ