ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H κορυφαία Mercedes-AMG GT 4Door Coupe θα ξεπερνά τους 800 ίππους

Αυτοκίνητο: H κορυφαία Mercedes-AMG GT 4Door Coupe θα ξεπερνά τους 800 ίππους

Το Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης, η Mercedes θα παρουσιάσει την GT 73, τη νέα έκδοση της GT 4 Door Coupe που θα αντικαταστήσει τη μέχρι τώρα κορυφαία GT 63S.

Όπως φαντάζεστε η καινούργια top AMG θα είναι υβριδική, πιο συγκεκριμένα plug-in υβριδική και αυτό όχι μόνο για να ικανοποιήσει τις όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων αλλά και γιατί ο εξηλεκτρισμός εξασφαλίζει και μια σημαντική αύξηση στην απόδοση.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχει ένα ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον γνωστό V8 των 4.000 κυβικών με τα δύο turbo της AMG, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να ξεπερνά τους 800 ίππους. Νούμερο αισθητά μεγαλύτερο από τους 640 ίππους τα GT 63S, που φυσικά θα έχει σα συνέπεια και εξαιρετικές επιδόσεις.

Έτσι χάρη και στην πρόσφυση που εξασφαλίζει η στάνταρ τετρακίνηση το 0-100 χλμ./ ώρα θα έρχεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα. Ταυτόχρονα, χάρη και στη δυνατότητα κάλυψης περίπου 50 χιλιομέτρων καθαρά ηλεκτρικά η GT 73 αναμένεται να είναι, με διαφορά μάλιστα και το πιο οικονομικό μοντέλο της AMG.

Όπως προαναφέραμε η νέα κορυφαία Mercedes-AMG θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ