ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Hyundai παρουσίασε στη CES ιπτάμενο ταξί και θα συνεργαστεί με την Uber

Αυτοκίνητο: H Hyundai παρουσίασε στη CES ιπτάμενο ταξί και θα συνεργαστεί με την Uber

Τα ιπτάμενα οχήματα, προσωπικά ή μη, είναι μια από τις πιθανές λύσεις μετακίνησης στις πόλεις στο μέλλον και είναι λογικό να ενδιαφέρουν τους πάντες.

Έτσι λοιπόν στη CES στο Λας Βέγκας η Hyundai και η Uber ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο συγκεκριμένο τομέα. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μετακίνησης θα αναλάβει τις υποδομές και η Hyundai την κατασκευή του ιπτάμενου ταξί.

Μάλιστα η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών ένα πρωτότυπό του σε κανονική κλίμακα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κάποιο βαθμό με την ανοιχτή διαδικασίας σχεδίασης της Uber. Η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι εμπνευσμένη από τις διαδικασίες της NASA, σύμφωνα με τις οποίες δίνονται στη δημοσιότητα σχεδιαστικά πρωτότυπα προκειμένου οι εξειδικευμένες εταιρείες να μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους πρόταση και τεχνολογία.

Το πρωτότυπο ιπτάμενο ταξί που παρουσίασε στο Λας Βέγκας η Hyundai έχει θέσεις για τέσσερις επιβάτες και για λόγους ασφαλείας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλά στροφεία. Έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, μπορεί να πετάξει σε ύψος 300 έως 600 μέτρων με ταχύτητες έως και 290 χλμ./ ώρα και να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 100 χιλιομέτρων.

Είναι ηλεκτροκίνητο και σε ώρες αιχμής η φόρτισή του, που θα διαρκεί από 5 έως 7 λεπτά, θα γίνεται σε ειδικές βάσεις (Hubs), που θα αποτελούν και το κέντρο του μεταφορικού του έργου. Η πρόσβαση των επιβατών σε αυτές τις βάσεις θα γίνεται με αυτόνομα οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ