ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος εποχής για την κορυφαία Bentley, τη λιμουζίνα Mulsanne

Τέλος εποχής για την κορυφαία Bentley, τη λιμουζίνα Mulsanne

Η πιο ακριβή και η πιο πολυτελής Bentley είναι η Mulsanne. Πρόκειται για τη μεγάλη λιμουζίνα της παραδοσιακής βρετανικής εταιρείας η οποία από την ερχόμενη άνοιξη δεν θα περιλαμβάνεται στη γκάμα της μιας και θα ολοκληρωθεί η παραγωγή της. Χωρίς την ύπαρξη διάδοχης κατάστασης, με τη θέση της να καταλαμβάνεται μερικώς από τις top εκδόσεις της Flying Spur. Της δεύτερης τη τάξει λιμουζίνας.

Όπως συνήθως γίνεται η ολοκλήρωση της παραγωγής θα γίνει με ένα ειδικό μοντέλο, την 6.75 Edition Βy Mulliner. Όπου Mulliner το τμήμα που κάνει της Bentley ακόμα πιο ξεχωριστές και 6.75 o κυβισμός σε λίτρα του V8 που κινεί την Mulsanne. Ο V8 των 6.750 κυβικών ή 6 ¾ είναι ένας από τους θρυλικούς κινητήρες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και βρίσκεται στην παραγωγή 60 ολόκληρα χρόνια και είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τα μοντέλα της Bentley.

Για την περίσταση και μιας και η βάση της ειδικής αυτής έκδοσης είναι η Mulsanne Speed, αποδίδει 537 ίππους και 1.100 Nm, που αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,9 δεύτερα. Ταυτόχρονα μπορεί να κινήσει το βαρύ αμάξωμα μέχρι και με 305 χλμ./ ώρα.

Ο κινητήρας ή ακριβέστερα τα σκαριφήματα των τομών του κάνει την εμφάνισή του και στο εσωτερικό της σπέσιαλ Mulsanne, καθώς βρίσκεται στο φόντο των πρόσθετων οργάνων στην κεντρική κονσόλα. Επίσης οι αεραγωγοί παραπέμπουν στην τάπα πλήρωσης λαδιού του.

Φυσικά δεν λείπουν τα απαραίτητα ταμπελάκια και λογότυπα, όπως και όποιο στοιχείο εξοπλισμού μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ εξωτερικά χαρακτηριστική είναι η σκούρα μάσκα και οι αντίστοιχες λεπτομέρειες. Σκούρου χρώματος είναι και οι ζάντες των 21 ιντσών, αλλά και στοιχεία του V8 όπως η πολλαπλή εισαγωγής του.

Η Bentley Mulsanne 6.75 by Mulliner θα κατασκευαστεί συνολικά σε 30 αντίτυπα, ενώ όπως ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία από το 2023 όλα τα μοντέλα της θα έχουν και υβριδικές εκδόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ