ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από πόσα κομμάτια δέρματος πιστεύετε ότι αποτελείται το εσωτερικό της Bentley Flying Spur;

Από πόσα κομμάτια δέρματος πιστεύετε ότι αποτελείται το εσωτερικό της Bentley Flying Spur;

Στα υπερ- πολυτελή μοντέλα και ειδικά τα βρετανικής προέλευσης δίνεται ιδιαίτερα έμφαση όχι μόνο στην ποιότητα αλλά και στην ατμόσφαιρα του εσωτερικού τους. Παραδοσιακά βασικά στοιχεία αυτού του ιδιαίτερου όσο και χαρακτηριστικού βρετανικού στυλ είναι το δέρμα και το ξύλο και φυσικά με την πάροδο των χρόνων έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι δυνατότητες εξατομίκευσης. Στην πράξη δεν υπάρχει όριο στις επιθυμίες των υποψήφιων αγοραστών, ενώ εντύπωση προκαλούν οι λεπτομέρειες.

Η Bentley λοιπόν που είναι από τους πλέον κλασικούς εκπροσώπους της κατηγορίας θεωρεί πως το εσωτερικό της καινούργιας λιμουζίνας της, της Flying Spur, είναι το πιο πολύπλοκο που έχει κατασκευάσει στην ιστορία της. Κι αυτό γιατί ο εσωτερικός διάκοσμος αποτελείται από 350 μεμονωμένα κομμάτια δέρματος, τα οποία συνδέονται στη συνέχεια για να δημιουργηθούν 60 ξεχωριστά τμήματα του διάκοσμου. Για αυτήν τη σύνδεση απαιτούνται συνολικά ούτε λίγο ούτε πολύ 3 χιλιόμετρα νήματος κορυφαίας ποιότητας.

Για τις ραφές χρησιμοποιούνται πέντε τύποι ραπτομηχανών, κάθε μια με διαφορετικό βάθος ραφής, ενώ κατασκευαστικά το πιο σύνθετο στοιχείο είναι το τιμόνι. Εδώ πέντε μέτρα νήματος πρέπει να περάσουν με ακρίβεια μέσα από συνολικά 352 οπές προκειμένου να προκύψουν 168 ραφές τύπου σταυρού. Για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται 3,5 ώρες ενασχόλησης ενός εξειδικευμένου τεχνίτη, καθώς και πολλές βελόνες, ενώ η διαδικασίας είναι τόσο σύνθετη που πρέπει να γίνει στο χέρι, μιας και δεν υπάρχει κατάλληλη μηχανή.

Τα δέρματα προέρχονται αποκλειστικά από ταύρους που έχουν μεγαλώσει στη Νότια Ευρώπη, καθώς το πιο ζεστό κλίμα εξασφαλίζει την ομοιομορφία του δέρματος καθώς και την απουσία παρασίτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ