ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το καινούργιο Volvo XC90 θα παρουσιαστεί το 2022 και θα είναι και πλήρως ηλεκτρικό

Αυτοκίνητο: Το καινούργιο Volvo XC90 θα παρουσιαστεί το 2022 και θα είναι και πλήρως ηλεκτρικό

Η Volvo είναι ένας από τους κατασκευαστές που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Η σουηδική εταιρεία ήταν από τους πρωτοπόρους που είχαν πριν μερικά χρόνια υβριδικά μοντέλα στη γκάμα τους, τα γνωστά Twin Engine, ενώ η συνέχεια δίνεται με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο, το XC40 Recharge.

Φυσικά δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε αυτό, μιας και όπως επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Hakan Samuelsson, η επόμενη, τρίτη κατά σειρά γενιά του μεγάλου της SUV, του XC90 που βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης, θα έχει και αυτή μιας αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

Το καινούργιο XC90 θα είναι και το πρώτο μοντέλο των Σουηδών που θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο SPA -θα ακολουθήσουν και τα άλλα μοντέλα της σειράς 90 αλλά και της σειράς 60- ενώ θα διαθέτει και δυνατότητες αυτόνομης κίνησης 4ου επιπέδου. Αυτό σημαίνει πως θα μπορεί σε συγκεκριμένους χώρους να κινείται μόνο του, χωρίς οδηγό.

Παρόλο που δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική έκδοση του XC90 το πιο πιθανό είναι πως θα χρησιμοποιεί την αντίστοιχη τεχνολογία των μοντέλων της Polestar, της υπομάρκας της Volvo.

H γκάμα του XC90 θα περιλαμβάνει τόσο συμβατικές εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης όσο και ήπια και plug-in υβριδικές, όχι όμως και diesel, μιας και η εταιρεία διέκοψε την εξέλιξή του ώστε να δώσει έμφαση στα ηλεκτρικά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ