ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Audi S3 θα έχει 310 ίππους από 2.000 κυβικά και εξελιγμένα δυναμικά χαρακτηριστικά

Το νέο Audi S3 θα έχει 310 ίππους από 2.000 κυβικά και εξελιγμένα δυναμικά χαρακτηριστικά

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις αρχές Μαρτίου και στην έκθεση της Γενεύης, η Audi θα παρουσιάσει ίσως το πιο σημαντικό νέο της μοντέλο για φέτος, το νέο A3 Sportback. Μαζί του θα παρουσιαστεί και το S3, η γρήγορη έκδοσή του -το ακόμα πιο ισχυρό RS3, που ανήκει στη γκάμα της Audi Sport, θα ακολουθήσει στην πορεία- από το οποίο η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του.

Με καμουφλάζ φυσικά, αλλά από τις οποίες μπορεί κανείς να δει πως ακολουθεί το επιτυχημένο στυλ του Α1. Το S3 θα έχει βέβαια μια πιο επιθετική και δυναμική εμφάνιση, ενώ σε κάθε περίπτωση το αμάξωμα θα είναι αποκλειστικά και μόνο πεντάθυρο.

Ο κινητήρας του πιο σπορ Α3 θα είναι ο τετρακύλινδρος turbo TSI των 2.000 κυβικών, ο οποίος είναι γνωστός από το υπάρχον Golf R και θα κινεί και το επόμενο, της 8ης γενιάς. Η απόδοσή του εδώ θα φτάνει τους 310 ίππους, τιμή που το φέρνει στα ίδια επίπεδα με τους βασικούς του αντιπάλους που είναι η Mercedes-AMG A35 4MATIC και η BMW M135i xDrive.

Όπως και τα δύο άλλα γερμανικά hot hatches έτσι και το S3 θα είναι τετρακίνητο. Μάλιστα οι μηχανικοί της Audi έχουν εξελίξει και άλλο την τετρακίνηση quattro αλλά και τα ηλεκτρονικά της, λαμβάνοντας υπόψη και στοιχεία από τους αισθητήρες της ανάρτησης, προκειμένου να επιτυγχάνεται κάθε φορά η καλύτερη δυνατή κατανομή της ροπής. Υπό κανονικές συνθήκες η ροπή καταλήγει στους εμπρός τροχούς, ενώ αν αυτοί χάσουν την πρόσφυσή τους η εμπλοκή των πίσω γίνεται πολύ γρήγορα. Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό ροπής που καταλήγει σε κάθε άξονα είναι πλήρως μεταβλητό και μπορείς να φτάσει μέχρι και 100% μπροστά ή πίσω.

Από κει και πέρα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ακρίβεια και την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης προκειμένου να τονίζεται και άλλο ο σπορ χαρακτήρας. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η ενεργητική ανάρτηση με τα αμορτισέρ με τις ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες, που αλλάζουν τις ρυθμίσεις τους ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός από το Audi drive select system. Τα προγράμματα που αντιστοιχούν και στην αντίστοιχη ρύθμισης της ανάρτησης είναι τα comfort, auto και dynamic, ενώ υπάρχουν και άλλα δύο, τα efficiency και individual, τα οποία επιλέγονται και αυτά από μπουτόν στην κεντρική κονσόλα.

Όσο για το κιβώτιο του νέου Audi S3 είναι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ